Business & Finance Δευτέρα 22/02/2021, 18:12
BUSINESS & FINANCE

Έλον Μασκ: Αφού «ανέβασε» το Bitcoin, τώρα το «κατεβάζει»

Κάτω από τα 52.000 δολάρια η αξία του κρυπτονομίσματος

Έλον Μασκ: Αφού «ανέβασε» το Bitcoin, τώρα το «κατεβάζει»

Αφού ανέβασε το Bitcoin στα 58.000 δολάρια, τώρα ήρθε η ώρα να το «κατεβάσει». Ο λόγος για τον Έλον Μασκ, ο οποίος μέσω ακόμη ενός tweet σπεύδει να επηρεάσει την τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος, οι διακυμάνσεις του οποίου έχει προσλάβει μορφή ασανσέρ.

Από το πρωί, το Bitcoin καταγράφει απώλειες της τάξης άνω του 10%, καθώς διολισθαίνει κάτω από τα επίπεδα των 52.000 δολαρίων. Μάλιστα, πρόσκαιρα, έφθασε έως και τα 47.700 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ημερών.

Μόλις χθες, ωστόσο, η αξία του κρυπτονομίσματος είχε εκτιναχθεί στα 58.000 δολάρια, το υψηλότερο σημείο όλων των εποχών. Τι άλλαξε επομένως μέσα σε μόλις λίγες ώρες;

Απολύτως τίποτα, είναι η απάντηση, με εξαίρεση ένα tweet του -εκκεντρικού και πάντα επιρρεπή στη δημοσιότητα- Έλον Μασκ, ο οποίος έγραψε στα social media ότι η τιμή του Bitcoin και του Ethereum μοιάζει υπερτιμημένη.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έλαβε προσφάτως ισχυρή ώθηση από την απόφαση της Tesla να αγορά Bitcoins, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, αλλά κι από αντίστοιχες κινήσεις μιας σειράς θεσμικών επενδυτών.

Μόνο μέσα στον Φεβρουάριο, ενδεικτικά, η αξία του Bitcoin έχει ενισχυθεί άνω του 60%, ενώ από τις αρχές του 2021 τα σωρευτικά κέρδη προσεγγίζουν το 80%, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο ράλι κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών.

Από την πλευρά τους, αρκετοί αναλυτές δεν λησμονούν να υπενθυμίσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης «φούσκας», με την JP Morgan να κάνει λόγο για έλλειψη ρευστότητας στην αγορά των Bitcoins, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την πορεία των κρυπτονομισμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νέιλ Γουίλσον της Markets.com καλεί τους επενδυτές να ετοιμαστούν για σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας, καθώς «οι τιμές δύνανται να πέσουν τόσο έντονα και τόσο ξαφνικά, όσο αυξήθηκαν».

Όπως είναι εύλογο, πιέσεις παρατηρούνται και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με την αξία του Ethereum να διολισθαίνει κατά 11,5% στα 1.721 δολάρια και του Litecoin κατά 11,9% στα 201 δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News