Business & Finance Κυριακή 14/01/2024, 15:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Δέσμευση για μηδενική ανοχή στα οικονομικά εγκλήματα – θα επανεξετάσει τις ποινές

Κίνα: Δέσμευση για μηδενική ανοχή στα οικονομικά εγκλήματα – θα επανεξετάσει τις ποινές

Μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στην παράνομη συμπεριφορά δήλωσε ότι θα υιοθετήσει η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Κίνας και θα εξετάσει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των κανόνων τιμωρίας για να διασφαλίσει ότι όσοι διαπράττουν εγκλήματα θα πληρώσουν ένα επώδυνο τίμημα.

Η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών δήλωσε την Κυριακή στο WeChat ότι θα ενισχύσει επίσης την επικοινωνία και τον συντονισμό με τους δικαστικούς οργανισμούς της χώρας.

Η NFRA υποσχέθηκε να θέσει σε εφαρμογή το πνεύμα της Κεντρικής Διάσκεψης για τις Χρηματοοικονομικές Εργασίες -μια διήμερη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου  Xi Jinping, στα τέλη Οκτωβρίου- για την πρόληψη και τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών κινδύνων.

«Οι κίνδυνοι θα εξαπλωθούν εάν δεν υπάρχει αποτελεσματική εποπτεία κατά της παράνομης συμπεριφοράς», αναφέρει η δήλωση.

Ο ενισχυμένος έλεγχος αποτελεί μέρος μιας βαθύτερης καταστολής που εκτείνεται σε τομείς από τον χρηματοπιστωτικό τομέα έως την υγεία. Ο  Xi Jinping, ο οποίος είχε καταστήσει την εξάλειψη της διαφθοράς χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηγεσίας του από την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, έχει υποσχεθεί κανένα έλεος στη μάχη και έχει δεσμευτεί να καθαρίσει τους κρυμμένους κινδύνους.

Την Παρασκευή, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δεσμεύτηκε επίσης να ενισχύσει την εποπτεία της αγοράς σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη πρόληψη της διαφθοράς. Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά τα βασικά ζητήματα και τους στόχους και θα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση της τιμωρίας για τυχόν παραβιάσεις και εγκλήματα.

Η NFRA δήλωσε ότι θα πατάξει την οικονομική απάτη και τη χρήση ψευδών πιστοποιήσεων και θα επιβάλλει άμεσα ποινές για την αποτροπή παράνομων συμπεριφορών.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ο Kινέζος πρόεδρος θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις με την Ευρώπη

Το μεγάλο πρόβλημα του χρέους: Ένα απαρχαιωμένο σύστημα επίλυσης κρίσεων

Jefferies: Αναμένεται διψήφια πτώση στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News