Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 14:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Jefferies: Αναμένεται διψήφια πτώση στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα

Jefferies: Αναμένεται διψήφια πτώση στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα

Η πτώση των πωλήσεων iPhone της Apple Inc. στην Κίνα γίνεται όλο και μεγαλύτερη και η εταιρεία είναι πιθανό να δει περαιτέρω μείωση φέτος, σύμφωνα με τους αναλυτές της Jefferies με επικεφαλής τον Edison Lee.

Το τελευταίο μοντέλο του κατασκευαστή iPhone ξεκίνησε ένα άτυπα αργό ξεκίνημα στο μέγεθος των πωλήσεων στην Κίνα πέρυσι, το οποίο πρόσφατα επεκτάθηκε σε πτώση 30% από έτος σε έτος, ανέφεραν ο Lee και οι συνεργάτες του σε σημείωμα την Κυριακή. Η υπόλοιπη αγορά κινητής τηλεφωνίας της ασιατικής χώρας αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο, με την Huawei Technologies Co. να αναπτύσσεται ταχύτερα λόγω της νέας σειράς συσκευών της, Mate 60.

Εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του iPhone 15 τον Σεπτέμβριο, το ντεμπούτο της Huawei του Mate 60 Pro – το οποίο τρέχει με έναν νέο επεξεργαστή συστήματος κατασκευασμένο στην Κίνα – πυροδότησε μια πατριωτική ζέση που ανέκτησε ορισμένους από τους πελάτες που έχασε προηγουμένως από την Apple. Η επενδυτική τράπεζα, Jefferies εκτιμά ότι η Huawei προχώρησε σε αποστολή 35 εκατομμυρίων smartphone το 2023, αντιμετωπίζοντας μάλιστα ορισμένους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα που εμποδίζουν αυτόν τον αριθμό να είναι μεγαλύτερος. 

Η Apple σημείωσε διψήφια πτώση σε όγκους τον Δεκέμβριο και η Jefferies προβλέπει παρόμοια πτώση για το 2024. Οι εκπτώσεις στη γκάμα των smartphone της Apple αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες διαδικτυακές πύλες αγορών, μειώνοντας τη μέση τιμή πώλησης χωρίς να τονωθεί η αύξηση του όγκου.
Υπενθυμίζεται ότι η Apple είχε κερδίσει μερίδιο στην Κίνα αφού οι αμερικανικές κυρώσεις απέκοψαν την Huawei από τους κορυφαίους κατασκευαστές τσιπ στον κόσμο, όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., το 2020. 

Ωστόσο, η επιστροφή της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών με έδρα το Shenzhen στην ανταγωνιστική αγορά κινητής τηλεφωνίας την οδήγησε να ανακτήσει το μερίδιο της αγοράς και τώρα αναπτύσσει το δικό της οικοσύστημα λογισμικού για να ανταγωνιστεί το iOS της Apple και το Android της Alphabet Inc.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Η χρονιά της Apple: Θα γίνει η πρώτη εταιρεία 4 τρισ. στον κόσμο;

Huawei: Κάποτε πάλευε για την επιβίωσή της- Το 2023 είχε έσοδα σχεδόν 100 δισ. δολαρίων

ΗΠΑ: Σε ισχύ από σήμερα η απαγόρευση των εισαγωγών του Apple Watch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News