Business & Finance Παρασκευή 5/05/2023, 10:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Ανακάμπτει το iPhone – Πάνω από τις προβλέψεις οι πωλήσεις

Apple: Ανακάμπτει το iPhone – Πάνω από τις προβλέψεις οι πωλήσεις

Ανέκαμψαν το περασμένο τρίμηνο οι πωλήσεις του iPhone, βοηθώντας την Apple να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση που πλήττει ολόκληρο τον κλάδο της τεχνολογίας και τα αποτελέσματά της να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις.

Τα συνολικά έσοδα της Apple διαμορφώθηκαν σε 94,8 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τα 92,6 δισ. δολάρια που περίμενε η αγορά. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 2,5% στο τρίμηνο, αν και η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές να περιμένουν πτώση περίπου διπλάσια από αυτή.

Τα κέρδη της παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 1,52 δολάρια ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Apple, η πολυτιμότερη εταιρεία του κόσμου, αρχίζει να ανακάμπτει από την επιβράδυνση που πλήττει τόσο τη βιομηχανία των υπολογιστών όσο και των smartphones.

Η εταιρεία είχε πωλήσεις 51,3 δισ. δολαρίων από το iPhone, αυξημένες κατά 1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η αύξηση ήρθε «παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον», είπε ο CEO, Tim Cook.

Επίσης, η Apple ανακοίνωσε σχέδια για επαναγορές μετοχών ύψους 90 δισ. δολαρίων, ενώ αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 4%, στα 24 σεντς ανά μετοχή.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News