Business & Finance Τρίτη 26/12/2023, 13:57
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Σε ισχύ από σήμερα η απαγόρευση των εισαγωγών του Apple Watch

ΗΠΑ: Σε ισχύ από σήμερα η απαγόρευση των εισαγωγών του Apple Watch

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα ασκήσει βέτο στην απόφαση του κυβερνητικού δικαστηρίου να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρολογιών Apple με βάση καταγγελία της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας παρακολούθησης Masimo.

Η απόφαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) θα τεθεί σε ισχύ στις 26 Δεκεμβρίου, απαγορεύοντας τις εισαγωγές και τις πωλήσεις ρολογιών Apple Watches που χρησιμοποιούν τεχνολογία η οποία παραβιάζει πατέντα για την ανάγνωση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα. Η Apple είχε συμπεριλάβει τη λειτουργία παλμικού οξύμετρου στα έξυπνα ρολόγια της ξεκινώντας από το μοντέλο Series 6 το 2020.

Η εμπορική αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Katherine Tai αποφάσισε να μην ανατρέψει την απαγόρευση μετά από προσεκτικές διαβουλεύσεις και η απόφαση της ITC κατέστη οριστική στις 26 Δεκεμβρίου, ανέφερε ο οργανισμός. Ωστόσο η Apple μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απαγόρευσης στο Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ.

Η εταιρεία έχει διακόψει τις πωλήσεις των έξυπνων ρολογιών Series 9 και Ultra 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες από την περασμένη εβδομάδα. Η απαγόρευση δεν επηρεάζει το Apple Watch SE, ένα λιγότερο ακριβό μοντέλο, το οποίο θα συνεχίσει να πωλείται. Τα ρολόγια που έχουν πωληθεί προηγουμένως δεν θα επηρεαστούν από την απαγόρευση.

Η Masimo κατηγόρησε την Apple ότι προσέλαβε τους υπαλλήλους της, έκλεψε την τεχνολογία παλμικής οξυμετρίας της και την ενσωμάτωσε στο δημοφιλές Apple Watch.

Μια δίκη ενόρκων για τους ισχυρισμούς της Masimo σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια έληξε με κακοδικία τον Μάιο. Η Apple έχει μηνύσει ξεχωριστά τη Masimo για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Delaware και έχει αποκαλέσει τις νομικές ενέργειες της Masimo «ελιγμό για να ανοίξει το δρόμο» για το δικό της ανταγωνιστικό έξυπνο ρολόι.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβερνητική άσκηση βέτο σε απόφαση της ITC χρονολογείται από το 2013, όταν η κυβέρνηση του προέδρου Barack Obama ανέτρεψε την απαγόρευση εισαγωγής των iPhones και iPads της Apple στη διαμάχη της εταιρείας για τις πατέντες με τη Samsung.

Η κυβέρνηση Biden τον Φεβρουάριο επέλεξε να μην ασκήσει βέτο σε μια ξεχωριστή απαγόρευση εισαγωγής ρολογιών Apple Watches βάσει καταγγελίας για παραβίαση ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας AliveCor. Η ITC έθεσε την απαγόρευση σε αναμονή για άλλους λόγους.

Ο τομέας wearables, home and accessories της Apple, ο οποίος περιλαμβάνει το Apple Watch, τα ακουστικά AirPods και άλλα προϊόντα, απέφερε έσοδα 8,28 δισ. δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ξεχάστε τις 5 πρώτες – Αυτές οι μετοχές έκαναν φέτος τη μεγαλύτερη κίνηση στον S&P 500

Apple: Σταματά τις πωλήσεις ρολογιών στις ΗΠΑ αφού έχασε την πατέντα

Το έτος της Nvidia, των big tech και των υψηλών αποτιμήσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News