Business & Finance Τρίτη 5/12/2023, 09:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Υποβάθμισε τις προοπτικές της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κίνας

Moody’s: Υποβάθμισε τις προοπτικές της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κίνας

Στην υποβάθμιση των προοπτικών της πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας σε αρνητικές προχώρησε η Moody’s, υπογραμμίζοντας τις εντεινόμενες ανησυχίες για το επίπεδο του χρέους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η Moody’s υποβάθμισε τις προοπτικές σε αρνητικές από σταθερές, ενώ διατήρησε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση Α1 της Κίνας.

Η χρήση δημοσιονομικών μέτρων για τη στήριξη των τοπικών κυβερνήσεων και των κρατικών εταιρειών εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία της χώρας, προειδοποίησε ο οίκος.

Η Κίνα στέφεται στα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης απέναντι στην ολοένα και βαθύτερη κρίση στο real estate, με αποτέλεσμα να αυξάνει τον δανεισμό της. Αυτό εγείρει ανησυχίες για τα επίπεδα του χρέους, καθώς το Πεκίνο αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με νέο ρεκόρ στις εκδόσεις ομολόγων.

Η τελευταία φορά που η Moody’s είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας ήταν το 2017, όταν η αξιολόγηση έπεσε στο A1 από Aa3, λόγω της πιθανότητας σημαντικής αύξησης του χρέους και των επιπτώσεων που θα είχε στα δημόσια οικονομικά. Αυτή ήταν η πρώτη υποβάθμιση του χρέους της Κίνας από το 1989, σημειώνει το Bloomberg.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News