Business & Finance Πέμπτη 16/11/2023, 16:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο ετών τα επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο ετών τα επιδόματα ανεργίας

Τη μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Αύγουστο κατέγραψαν οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, οι οποίες ανήλθαν σε 231.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου έναντι 217.000 μια εβδομάδα νωρίτερα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 220.000.  

Παράλληλα, τα συνεχιζόμενα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στο υψηλότερο σημείο εδώ και περίπου δύο χρόνια, σε μια ένδειξη των αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι εργαζόμενοι στην εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας.

Ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν συνεχώς επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε 1,87 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα αύξησης.

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο ετών τα επιδόματα ανεργίας-1

Παρότι η ανθεκτική αγορά εργασίας έχει στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη φέτος, πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα χάσει την ισχύ της υπό το βάρος του υψηλότερου κόστους δανεισμού. Οι εταιρείες κάνουν πλέο προσλήψεις με βραδύτερο ρυθμό, η ανεργία αυξάνεται και η αύξηση των μισθών έχει επιβραδυνθεί, οδηγώντας σε κάποια υποχώρηση των δαπανών ενόψει της περιόδου των διακοπών.

Ωστοσο, το Bloomberg επισημαίνει ότι τα δεδομένα τείνουν να είναι ιδιαίτερα ασταθή την περίοδο γύρω από τις διακοπές και η περασμένη εβδομάδα περιελάμβανε την Ημέρα των Βετεράνων. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων των αρχικών αιτήσεων, ο οποίος εξομαλύνει μέρος αυτής της μεταβλητότητας, αυξήθηκε στις 220.250.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός φτάνει στο τέλος του, η πίεση στα νοικοκυριά όχι

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη πτώση των τιμών παραγωγού εδώ και 2,5 χρόνια

ΗΠΑ: Υποχώρηση του πληθωρισμού στο 3,2% τον Οκτώβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News