Business & Finance Τετάρτη 4/10/2023, 16:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ο μικρότερος αριθμός προσλήψεων από τις αρχές του 2021

ΗΠΑ: Ο μικρότερος αριθμός προσλήψεων από τις αρχές του 2021

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις προσέλαβαν τον Σεπτέμβριο τον μικρότερο αριθμό εργαζομένων από τις αρχές του 2021, ενώ ο ρυθμός αύξησης των μισθών μετριάστηκε.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την εξασθένηση της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 89.000 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση του ADP Research Institute, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 160.000 θέσεις. Τα στοιχεία του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα στις 180.000 θέσεις, αντί για 177.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά. 

Η αναψυχή και ο τομέας των ξενοδοχείων και καταλυμάτων οδήγησαν στην αύξηση του Σεπτεμβρίου, αντισταθμίζοντας τις απώλειες θέσεων εργασίας στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, τη μεταποίηση και το εμπόριο και τις μεταφορές. Οι μεγάλες επιχειρήσεις μείωσαν τις μισθοδοσίες.

Η έκθεση έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις για περαιτέρω συγκράτηση της αγοράς εργασίας, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά στην τροφοδότηση της καταναλωτικής δαπάνης και συνεπώς της οικονομίας. Ορισμένοι εργοδότες μειώνουν τις προσλήψεις εν μέσω του παρατεταμένου πληθωρισμού και του υψηλότερου κόστους δανεισμού.

ΗΠΑ: Ο μικρότερος αριθμός προσλήψεων από τις αρχές του 2021-1

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News