Business & Finance Παρασκευή 7/07/2023, 15:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Κάτω από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα αυξήθηκαν κατά 209.000 τον Ιούνιο έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 230.000

ΗΠΑ: Κάτω από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας

Λιγότερες από τις προβλέψεις ήταν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκα στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, γεγονός που αντικατοπτρίζει τα σημάδια χαλάρωσης της αγοράς εργασίας.
Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα αυξήθηκαν κατά 209.000 τον Ιούνιο έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 230.000, ενώ τον Μάιο είχαν δημιουργηθεί 339.000 θέσεις εργασίας. 

Ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 3,6% από 3, 7%, ενώ το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 4,4% σε ετήσια βάση. Τα τελευταία στοχεία υποδεικνύουν την αποδυνάμωση μιας ισχυρής αγοράς εργασίας,καθώς τα υψηλά επιτόκια και οι μήνες υποτονικής καταναλωτικής δαπάνης τροφοδοτούν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας. Ωστόσο, η αγορά εργασίας παραμένει υγιής.

Ως εκ τούτου, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στην περαιτέρω στάση της Fed και θεωρείται βέβαια μια νέα αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο, ενώ θέτει υπό συζήτηση την επόμενη κίνηση τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, μέχρι τότε θα υπάρχουν πολλά νεότερα μακροοικονομικά στοιχεία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Παραμένει ανθεκτική η αγορά εργασίας

Πρακτικά Fed: Έπονται και νέες επιτοκιακές αυξήσεις, αλλά με βραδύτερο ρυθμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News