Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 16:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BofA: Εισροές 27 δισ. δολαρίων στις μετοχές των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα 

BofA: Εισροές 27 δισ. δολαρίων στις μετοχές των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα 

Οι προσδοκίες για ένα νέο μεγάλο πακέτο δημοσιονομικό πακέτο από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα τους επενδυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στις μετοχές και ειδικότερα σε αυτές του χρηματοπιστωτικού και του ενεργειακού κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America. 

Εντέλει χθες ο Δημοκρατικός πρόεδρος ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, πρότεινε ένα πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από την Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και από τη Γερουσία, δύο σώματα στα οποία μετά τις τελευταίες εκλογές την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί. 

Η θετική αυτή αύρα αποτυπώθηκε στην ψυχολογία των επενδυτών, με τις συνολικές εισροές στις αμερικανικές μετοχές από τα funds να ανέρχονται στα 26,8 δισ. δολάρια, εισροές που έστειλαν τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ. Υψηλό ιστορικό ρεκόρ σημείωσε και ο δείκτης MSCI All Country, ο οποίος παρακολουθεί τις μετοχές από 49 αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες. 

Στις ΗΠΑ ο κλάδος της ενέργειας είχε την τιμητική του, καθώς στις μετοχές των ενεργειακών μετοχών τοποθετήθηκαν συνολικά 3,6 δισ. δολάρια, το δεύτερο υψηλότερο ποσό, με 2,1 δισ. δολάρια να εισέρχονται στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως αναφέρει η BofA, επικαλούμενη στοιχεία από την EPFR.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία 1,8 δισ. δολάρια προσέλκυσαν τα χρεόγραφα τα οποία δεν επηρεάζονται από τον πληθωρισμό, εν μέσω προσδοκιών για άνοδο των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, όπου πλέον οι χρηματαγορές τιμολογούνται για έναν μέσο όρο ετήσιο πληθωρισμού στο 2,09% την επόμενη δεκαετία. 

Οι προσδοκίες για άνοδο του πληθωρισμού, είχε σαν αποτέλεσμα τα περιουσιακά στοιχεία που είναι συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό να αποδώσουν καλύτερα από εκείνα που δεν είναι συνδεδεμένα, με τη μεγαλύτερη διαφορά στην απόδοσή τους από το 2006. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News