Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 12:25
BUSINESS & FINANCE

Πώς αντιδρά η μετοχή της Twitter μετά το μπλόκο στον Τραμπ

Απώλειες της τάξης του 6%

Πώς αντιδρά η μετοχή της Twitter μετά το μπλόκο στον Τραμπ

Απώλειες της τάξης του 6% εμφανίζει η μετοχή της Twitter Inc στην προ-αγορά της Wall Street, στον απόηχο της οριστικής απαγόρευσης της λειτουργίας του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση της τεχνολογικής εταιρείας ανακοινώθηκε την Παρασκευή, με το επιχείρημα ότι τα tweets του απερχόμενου προέδρου «υποκινούν τη βία». Μάλιστα, η Twitter επικαλέστηκε τα πρόσφατα γεγονότα στο Καπιτώλιο, όπου εκατοντάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σήμερα, πρώτη χρηματιστηριακή ημέρα μετά το «μπλόκο» στον Τραμπ, η μετοχή της εταιρείας δέχεται σημαντικές πιέσεις, καθώς υποχωρεί κατά 6,76% και διολισθαίνει στα 51,48 δολάρια.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το μόνιμο κλείσιμο του λογαριασμού του Τραμπ σηματοδοτεί τη διάθεση της Twitter να αυτο-ρυθμιστεί. Άλλωστε, το προφίλ του Ρεπουμπλικανού προέδρου ήταν το πιο ενεργό και δημοφιλές σ’ όλο τον ιστόχωρο του social media.

Το τελευταίο πάντως, δημιουργεί προβληματισμό για τη δυνατότητα επιβίωσης του μέσου, καθώς τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ, παρά το αμφιλεγόμενο περιεχόμενό τους, επέφεραν σημαντικά κέρδη στα «ταμεία» της εταιρείας από το Σαν Φρανσίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός του Τραμπ διέθετε πάνω από 88 εκατ. followers και συγκέντρωνε σε καθημερινή βάση χιλιάδες σχόλια και αντιδράσεις. Μάλιστα, η δραστηριότητα του απερχόμενου προέδρου ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, με αρκετά tweets εντός της ημέρας.

Ωστόσο, κατά καιρούς, η Twitter είχε λάβει έκτακτες δράσεις εναντίον των αναρτήσεών του, προσθέτοντας ετικέτα – σημαία, με βάση την οποία το περιεχόμενο των tweets χαρακτηριζόταν ως «εν δυνάμει παραπλανητικό», «παραπληροφόρηση», «υποκινούμενο τη βία», «προσπάθεια χειραγώγησης των media» κ.α.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News