Business & Finance Τετάρτη 6/01/2021, 21:19
BUSINESS & FINANCE

H Tesla απειλεί πλέον τη Facebook

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ενισχύεται κατά 4,8%

H Tesla απειλεί πλέον τη Facebook

Με σπασμένα φρένα συνεχίζει η μετοχή της Tesla στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η κεφαλαιοποίηση της οποίας βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από την αντίστοιχη της Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ενισχύεται κατά 4,8% με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση να ξεπερνάει τα 730 δισ. δολάρια. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Facebook υποχωρεί κατά 2% και η κεφαλαιοποίησή της περιορίζεται στα 756 δισ. δολάρια. Έτσι, η διαφορά των δύο κολοσσών κυμαίνεται πλέον σε μόλις 26 δισ. δολάρια. 

Η Tesla, αυτή τη στιγμή, είναι η έκτη μεγαλύτερη εισηγμένη στον S&P 500 -σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης- μία θέση πίσω από τη Facebook. Από την πλευρά της, η Apple «φιγουράρει» στην κορυφή με χρηματιστηριακή αξία άνω των 2,2 τρισ. δολαρίων, ενώ Microsoft, Amazon και Alphabet ξεπερνούν το όριο του 1 τρισ. δολαρίων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δέχονται σημαντικές πιέσεις, λόγω της προοπτικής επικράτησης των Δημοκρατικών και στη Γερουσία, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει στον νέο πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να αυστηροποιήσει το κανονιστικό πλαίσιο και να αυξήσει τη φορολόγηση.

Από την άλλη πλευρά, η επικράτηση των Δημοκρατικών ευνοεί σημαντικά την Tesla, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα εντός Ιανουαρίου, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ηλεκτροκίνησης. 

Μέσα στο 2020, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφάνισε σωρευτικά κέρδη άνω του 740%, ενώ η μετοχή της Facebook ενισχύθηκε κατά 30%. Ωστόσο, από τον Αύγουστο «μετράει» συνολικές απώλειες της τάξης του 12%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News