Business & Finance Παρασκευή 15/09/2023, 22:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Instacart στοχεύει σε αποτίμηση έως και 10 δισ. δολάρια στην επερχόμενη δημόσια εγγραφή

Η PepsiCo έχει συμφωνήσει να αγοράσει 175 εκατ. δολάρια σε ταυτόχρονη ιδιωτική τοποθέτηση, σύμφωνα με το αρχείο κινητών αξιών της εταιρείας.

Η Instacart στοχεύει σε αποτίμηση έως και 10 δισ. δολάρια στην επερχόμενη δημόσια εγγραφή

Η πλατφόρμα διανομής ειδών παντοπωλείου Instacart αύξησε το αρχικό εύρος τιμών της σε 28 έως 30 δολάρια ανά μετοχή σε μια κανονιστική κατάθεση την Παρασκευή, στοχεύοντας σε μια αποτίμηση έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Instacart σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 22 εκατομμύρια μετοχές όταν κάνει το ντεμπούτο της στο Nasdaq, συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων μετόχων, και θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 660 εκατομμύρια δολάρια. Η PepsiCo έχει επίσης συμφωνήσει να αγοράσει 175 εκατ. δολάρια σε ταυτόχρονη ιδιωτική τοποθέτηση, σύμφωνα με την κατάθεση τίτλων της εταιρείας.

Η εταιρεία θα διαπραγματεύεται με τον κωδικό «CART».

Παρά την αύξηση του εύρους τιμών της -την επομένη του επιτυχημένου ντεμπούτου της Arm Holdings- η αποτίμηση της Instacart έχει πέσει σημαντικά από το 2021, όταν συγκέντρωσε 265 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία έχει αναφέρει καθαρά κέρδη 242 εκατ. δολαρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2023, έναντι καθαρών ζημιών 74 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο Σεπτέμβριος φαίνεται ήδη να είναι ένας πολυάσχολος μήνας όσον αφορά στις αρχικές δημόσιες προσφορές. Πέρα από την Arm Holdings και την Instacart, η εταιρεία αυτοματοποίησης μάρκετινγκ Klaviyo και η εταιρεία βιοτεχνολογίας Neumora πρόκειται να εισαχθούν σύντομα στο χρηματιστήριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Instacart: Μπαίνει στο χρηματιστήριο και αναμένει αποτίμηση 7,7 δισ. δολαρίων

Τις Apple, Nvidia, Intel και Samsung εντάσσει ως στρατηγικούς επενδυτές στην IPO της Arm ltd η Softbank

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News