Business & Finance Παρασκευή 12/05/2023, 23:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Με πτώση και οι τρεις βασικοί δείκτες – Επιτείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών

Wall Street: Με πτώση και οι τρεις βασικοί δείκτες – Επιτείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με πτώση την Παρασκευή, με αιχμή την αποδυνάμωση των μεγάλων μετοχών που σχετίζονται με την τεχνολογία, μετά το πρόσφατο ράλι τους, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών.

Οι μετοχές της Tesla Inc υποχώρησαν μετά από άλμα άνω του 2% την Πέμπτη, όταν ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι βρήκε νέο διευθύνοντα σύμβουλο για το Twitter.

Ο Musk έγραψε στο Twitter την Παρασκευή ότι επέλεξε την πρώην επικεφαλής διαφήμισης της NBC Universal Linda Yaccarino ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter.

Ο τεχνολογικός κλάδος του S&P 500 σημείωσε πτώση, με τις μετοχές της Apple Inc να συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων επιβαρυντικών παραγόντων. Ο τεχνολογικός δείκτης εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο περίπου 22% μέχρι στιγμής φέτος.

«Είχαν μια απίστευτη πορεία, οπότε αυτές οι ανησυχίες για την αποτίμηση αρχίζουν να εκδηλώνονται», δήλωσε ο Peter Tuz, πρόεδρος της Chase Investment Counsel στο Charlottesville της Βιρτζίνια.

Επιτείνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών, το καταναλωτικό κλίμα του Μαΐου έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, καθώς η αντιπαράθεση για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πυροδότησε τις ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve θα μπορούσαν να ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση.

O S&P 500 έχασε 6,54 μονάδες ή 0,16% και έκλεισε στις 4.124,08 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 43,76 μονάδες ή 0,35% στις 12.284,74 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 8,89 μονάδων ή 0,027%, στις 33.300,62 μονάδες.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν «σημαντικό κίνδυνο» αθέτησης των υποχρεώσεων πληρωμών εντός των δύο πρώτων εβδομάδων του Ιουνίου αν δεν υπάρξει αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους.

Μεταξύ των κερδισμένων, οι μετοχές της First Solar Inc σημείωσαν άλμα μετά την εξαγορά από τον κατασκευαστή ηλιακών πάνελ της σουηδικής εταιρείας τεχνολογίας ηλιακών κυττάρων λεπτού φιλμ Evolar AB.

Οι μετοχές της News Corp σημείωσαν άνοδο, αφού ο όμιλος μέσων ενημέρωσης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα κέρδη τρίτου τριμήνου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News