Business & Finance Τετάρτη 23/11/2022, 23:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με κέρδη η Wall Street – Η Fed κατεβάζει ρυθμούς

Με κέρδη η Wall Street – Η Fed κατεβάζει ρυθμούς

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν την Τετάρτη με σταθερά κέρδη, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο έδειξαν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να επιβραδυνθούν σύντομα.

Μια «σημαντική πλειοψηφία» των φορέων χάραξης πολιτικής συμφώνησαν ότι θα ήταν «πιθανότατα σύντομα σκόπιμο» να επιβραδυνθεί ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων, όπως έδειξαν τα πρακτικά.

«Αυτό που έπρεπε να δουν οι αγορές μετοχών για να συνεχιστεί η πρόσφατη ενίσχυση ήταν αυτό που πήραμε από τα πρακτικά», δήλωσε ο Michael James, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών μετοχών της Wedbush Securities στο Λος Άντζελες.

Από την τελευταία συνεδρίαση της Fed στις 1-2 Νοεμβρίου, οι επενδυτές ήταν πιο αισιόδοξοι ότι η πίεση των τιμών έχει αρχίσει να χαλαρώνει, πράγμα που σημαίνει ότι μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων θα μπορούσαν να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

O S&P 500 κέρδισε 23,68 μονάδες ή 0,59%, για να κλείσει στις 4.027,26 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 110,91 μονάδες ή 0,99%, στις 11.285,32 μονάδες. ΟDow Jones σημείωσε άνοδο 95,96 μονάδων ή 0,28%, στις 34.194,06 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών ήταν ισχνός ενόψει της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών την Πέμπτη, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να ανοίγει για μισή συνεδρίαση την Παρασκευή.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ένα μικτό πακέτο οικονομικών στοιχείων οδήγησε σε πτώση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς, συμβάλλοντας στην άνοδο των μετοχών.

«Αυτό που νομίζω ότι βλέπετε είναι ανανεωμένος ενθουσιασμός των επενδυτών που τροφοδοτείται από εκείνους που βλέπουν αυτό το όμορφο φως στην άκρη αυτού που ήταν ένα πολύ σκοτεινό τούνελ. Και υπήρχαν τόσα πολλά χρήματα στο περιθώριο που σπεύδουν ξανά στις αγορές και περιμένουν να μπουν ξανά στη δράση», δήλωσε ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου Moez Kassam της Anson Funds.

Τα «βαριά χαρτιά», συμπεριλαμβανομένων των Amazon και Meta Platforms, σημείωσαν άνοδο.

Η Tesla σημείωσε άλμα, με τη Citigroup να αναβαθμίζει τη μετοχή του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων σε «ουδέτερη» από «πώληση».

Η Deere & Co εκτοξεύθηκε μετά την ανακοίνωση υψηλότερων των αναμενόμενων τριμηνιαίων κερδών από την κατασκευάστρια εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων.

Η Nordstrom Inc υποχώρησε καθώς η εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας μείωσε την πρόβλεψή της για τα κέρδη της εν μέσω απότομων μειώσεων τιμών για να προσελκύσει πελάτες που είναι επιφυλακτικοί στον πληθωρισμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News