Business & Finance Παρασκευή 26/05/2023, 19:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η OpenAI μένει Ευρώπη και εναρμονίζεται με τον κανονισμό της ΕΕ λέει ο CEO

Η OpenAI μένει Ευρώπη και εναρμονίζεται με τον κανονισμό της ΕΕ λέει ο CEO

O Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Inc. -λίγες ημέρες μετά τα σχόλια που έκανε ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Ευρώπη εάν δεν αισθανόταν ότι μπορούσε να ανταποκριθεί στους κανονισμούς της ΕΕ- δήλωσε ότι σχεδιάζει να συμμορφωθεί με τους κανόνες του μπλοκ.

Σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, η OpenAI θέλει «να βεβαιωθεί ότι είναι σε θέση να συμμορφωθεί», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παρίσι την Παρασκευή, τον τελευταίο σταθμό του σε μια παγκόσμια περιοδεία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Προηγουμένως είχε επισκεφθεί το Λονδίνο, το Μόναχο και τη Βαρσοβία αυτή την εβδομάδα, αλλά όχι τις Βρυξέλλες. 

«Οι περισσότεροι από τους κανονισμούς που προτείνονται σχετικά με το πλαίσιο αδειοδότησης και τα πρότυπα ασφαλείας είναι απολύτως λογικοί», δήλωσε ο Altman σχετικά με τα τρέχοντα σχέδια ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης που συζητούνται παγκοσμίως. «Είναι ως επί το πλείστον αρκετά παραγωγικό», είπε. 

Πριν έρθει στην Ευρώπη, ο Altman μίλησε στην Ουάσινγκτον, όπου ζήτησε περισσότερους ρυθμιστικούς κανόνες και δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος φόβος του είναι ότι η τεχνολογία θα προκαλέσει σημαντική βλάβη. 

Ο νόμος της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη είναι σε καλό δρόμο για να αποτελέσει την πρώτη ολοκληρωμένη νομοθεσία για την αντιμετώπιση της ΤΝ. Ενώ η αρχική πρόταση επικεντρώθηκε στη ρύθμιση της χρήσης της και όχι της ίδιας της τεχνολογίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε νέους κανόνες που στοχεύουν ειδικά στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα μετά την έκρηξη της δημοτικότητας της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. 

Προς το παρόν, η OpenAI επικεντρώνεται στην κατασκευή ενός «καλύτερου, ταχύτερου και φθηνότερου μοντέλου» του προϊόντος της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, δήλωσε ο Altman, αφού το προϊόν ξεκίνησε μια παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας για την κατασκευή των δικών τους εκδόσεων της τεχνολογίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Θα μπορούσε η ύφεση να είναι καλή για τις αγορές; Αναλυτής εξηγεί γιατί

Πρώην CEO της Google: Yπαρξιακή απειλή για τους ανθρώπους  η τεχνητή νοημοσύνη

Τουρ στην Ευρώπη για τον δημιουργό του ChatGPT – Ψάχνει χώρα για καινούργια γραφεία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News