Business & Finance Τρίτη 23/05/2023, 15:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρ στην Ευρώπη για τον δημιουργό του ChatGPT – Ψάχνει χώρα για καινούργια γραφεία

Τουρ στην Ευρώπη για τον δημιουργό του ChatGPT – Ψάχνει χώρα για καινούργια γραφεία

«Τουρ» σε ευρωπαϊκές πόλεις κάνει αυτές τις ημέρες ο επικεφαλής της εταιρείας που δημιούργησε το πολυσυζητημένο, αλλά και αμφιλεγόμενο ChatGPT, αναζητώντας κατάλληλη τοποθεσία για νέα γραφεία στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον Sam Altman, τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, ο οποίος έπειτα από την επένδυση δισεκατομμυρίων της Microsoft στην εταιρεία, έχει προκαλέσει αίσθηση στον κόσμο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων, αλλά και της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

«Η Πολωνία θα ήταν ενδιαφέρουσα τοποθεσία», παραδέχθηκε σήμερα ο Altman στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Bloomberg. «Θέλουμε να στήσουμε στην Ευρώπη ένα γραφείο ερευνών και μηχανολογίας, όχι ένα συντονιστικό. Προσπαθούμε να τα βρούμε. Είναι εν μέρει ο στόχος αυτού του ταξιδιού», σημείωσε. Ο ίδιος τόνισε μάλιστα, ότι καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της πιθανής τοποθεσίας θα είναι η «πυκνότητα των ταλέντων».

Σημειώνεται πως ο Altman παρευρέθηκε σήμερα σε διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης. Η Πολωνία άλλωστε αποτελεί μαγνήτη για τη βιομηχανία τεχνολογίας πληροφοριών (IT), φιλοξενώντας παραρτήματα ηχηρών ονομάτων του επιχειρείν, όπως τη μητρική της Google, Alphabet, την JP Morgan και τη Visa.

Παράλληλα, όμως, ο Altman στήριξε συνολικά τις προσπάθειες της Ευρώπης να καταστεί ηγέτης στη ρύθμιση των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης. Εξ ου και απ’ ό,τι φαίνεται προσπαθεί να διεισδύσει στην ευρωπαϊκή σκηνή. Ενδεικτικά, όταν βρέθηκε επί σκηνής, δήλωσε ότι είχε συνομιλήσει με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Mateusz Morawiecki, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί αργότερα σήμερα το Παρίσι και αύριο τη Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο Altman μίλησε ενώπιον Αμερικανών Γερουσιαστών, όπου υποστήριξε τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης σε ορισμένους τομείς. Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι θα δεχόταν μέτρα για την αποφυγή της παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια των εκλογών, την διασαφήνιση του περιεχομένου που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη για διευκόλυνση των χρηστών.

moneyreview.gr με πληροφορίες Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο δημιουργός του ChatGPT θέλει τώρα να σκανάρει όλα τα μάτια του κόσμου;

Πώς στοιβάζεις 9 αυγά, ένα βιβλίο, ένα λάπτοπ, ένα μπουκάλι και ένα καρφί; Το ChatGPT ξέρει

Ευρώπη vs Τεχνητής Νοημοσύνης: Προσεχώς οι πρώτες ρυθμίσεις στην αγορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News