Business & Finance Τετάρτη 24/05/2023, 15:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λονδίνο: Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται σθεναρά στην πλήρη επιστροφή στο γραφείο 

Λονδίνο: Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται σθεναρά στην πλήρη επιστροφή στο γραφείο 

Οι υπάλληλοι του Λονδίνου εμφανίζονται τώρα στο γραφείο λιγότερο από τη μισή εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι κερδίζουν το πάνω χέρι στη μάχη με τα αφεντικά για την εργασία από το σπίτι.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι οδηγούν μια στροφή προς την τηλεργασία, κάτι που κινδυνεύει να καθυστερήσει την ανάπτυξη του νέου προσωπικού και να βλάψει τα κέντρα των πόλεων, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Centre for Cities. Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι στο Λονδίνο περνούσαν κατά μέσο όρο 2,3 ημέρες στο γραφείο ανά εβδομάδα τον Απρίλιο, από 3,9 ημέρες λίγο πριν την πανδημία.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι εκμεταλλεύονται μια εξαιρετικά σφιχτή αγορά εργασίας για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία, ακόμη και όταν οι εργοδότες και οι υπουργοί της κυβέρνησης εκφράζουν ανησυχίες για τον αντίκτυπο της εργασίας στο σπίτι. Έρευνες δείχνουν ότι πολλοί εργοδότες θα προτιμούσαν να δουν τους ανθρώπους πίσω στο γραφείο, εγείροντας ανησυχίες για την παραγωγικότητα αυτών που εργάζονται με τηλεργασία. 

Τα δεδομένα μεταφορών δείχνουν ότι η ανάκαμψη μετά την Covid-19, στους εργαζομένους που επέστρεφαν στο γραφείο σταμάτησε το 2023, με τις εξόδους από σταθμούς του μετρό, στο κέντρο του Λονδίνου, να διατηρούνται στο 70% του επιπέδου που επικρατούσε τον Φεβρουάριο του 2020. Οι εργαζόμενοι άνω των 30 ετών ήταν πιο πιθανό να εργάζονται εξ αποστάσεως με μέσο όρο 2,5 ημέρες την εβδομάδα σε σύγκριση με 2,1 ημέρες για άτομα κάτω των 30 ετών.

Ο Andrew Carter, διευθύνων σύμβουλος του Centre for Cities, είπε ότι τα οφέλη για τους εργαζόμενους «πρέπει να εξισορροπηθούν με το πιθανό μακροπρόθεσμο κόστος χαμηλότερων επιπέδων δημιουργικότητας και λιγότερης μάθησης στην εργασία — ιδιαίτερα για τους νεότερους εργαζόμενους».

Σε μια προσπάθεια να δελεάσει περισσότερους εργαζομένους να επιστρέψουν, ο ερευνητής κάλεσε τους αξιωματούχους να ενθαρρύνουν έναν ελάχιστο αριθμό ημερών στο γραφείο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Από Starbucks έως Walmart: Γιατί οι μεγάλες αλυσίδες κλείνουν τα καταστήματά τους στις πόλεις; 

S&P: Τα παλιά γραφεία απειλούν τις τράπεζες – Μεγάλη η έκθεση στην Ελλάδα

Ναρκωτικά και Zoom: Οι κακές συνήθειες της τηλεργασίας που τώρα πρέπει να κοπούν 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News