Business & Finance Παρασκευή 17/06/2022, 11:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λύγισε» το Gatwick: Μειώνει τις πτήσεις για το καλοκαίρι

«Λύγισε» το Gatwick: Μειώνει τις πτήσεις για το καλοκαίρι

Σε μείωση του αριθμού των πτήσεων κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου προχωρά το Gatwick λόγω ελλιπούς προσωπικού. Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας θα πραγματοποιεί 825 πτήσεις την ημέρα τον Ιούλιο και 850 τον Αύγουστο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 900.

Τις τελευταίες εβδομάδες στη Βρετανία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χιλιάδες επιβάτες υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τα σχέδιά τους λόγω ακυρώσεων και καθυστερήσεων στα αεροδρόμια. Η βρετανική κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν για τον λόγο αυτό από τις αεροπορικές να διασφαλίσουν ότι τα προγράμματα του καλοκαιριού μπορούν πράγματι να υλοποιηθούν.

Η χαριστική βολή για τα αεροδρόμια του Λονδίνου ήρθε την περασμένη εβδομάδα, όταν λόγω των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο, η υψηλότατη επιβατική κίνηση «γονάτισε» τις δυνατότητες των εταιρειών που τα διαχειρίζονται.

Ακόμη νωρίτερα όμως, οι δυσκολίες στην υλοποίηση των πτήσεων είχαν φανεί και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών και στο Πάσχα. Οι British Airways, TUI και EasyJet είχαν απολογηθεί για τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις.

Το Gatwick έκτοτε δήλωσε ότι προσέλαβε 400 νέους εργαζομένους, ώστε να διευκολύνουν την διέλευση των επιβατών από τους ελέγχους ασφαλείας αυτό το καλοκαίρι. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, κατά την αξιολόγηση της λειτουργίας του αεροδρομίου προέκυψε ότι πολλές εταιρείες που έχουν βάση στο Gatwick είναι αντιμέτωπες με μεγάλη έλλειψη προσωπικού και εάν το θέμα δεν επιλυθεί, τότε οι επιβάτες θα πρέπει να υπομείνουν μεγάλες ουρές και ακυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα αεροδρόμια έθεσαν χιλιάδες εργαζομένους σε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν επιστρέψει στα πόστα τους, παρότι η ζήτηση για ταξίδια έχει ανακάμψει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Αερόπλοια ξανά στην Ευρώπη: Πού θα ταξιδεύουν

Επέστρεψε στο 2019 η κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια

Ατελείωτες ουρές και αγενές προσωπικό: Αυτά είναι τα 10 χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News