Business & Finance Δευτέρα 1/05/2023, 15:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες κινήσεις πριν από το άνοιγμα – Chase, SoFi Technologies κ.ά.

Wall Street: Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες κινήσεις πριν από το άνοιγμα – Chase, SoFi Technologies κ.ά.

Οι εταιρείες που κάνουν τις μεγαλύτερες κινήσεις πριν από το άνοιγμα της Wall Street:

First Republic Bank, JPMorgan Chase: Οι μετοχές της First Republic σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της προ-χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης μετά από πτώση άνω του 45%. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανάληψη του ελέγχου της τράπεζας από την JPMorgan μετά την εκκαθάριση της τράπεζας από τις ρυθμιστικές αρχές. Η JPMorgan Chase πρόσθεσε 3,6% κατά την προαγορά.

SPDR S&P Regional Banking ETF: Το περιφερειακό τραπεζικό αμοιβαίο κεφάλαιο σημείωσε πτώση 0,4% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην κατάρρευση της First Republic. Η εν λόγω τράπεζα είχε στάθμιση μικρότερη από 0,15% στο αμοιβαίο κεφάλαιο από την Παρασκευή. Μεταξύ άλλων περιφερειακών τραπεζών, η PacWest παρουσιάζει μία από τις μεγαλύτερες πτωτικές τάσεις, σημειώνοντας πτώση άνω του 5%.

Norwegian Cruise Line: Η μετοχή της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων σημείωσε άλμα 3% αφού η Norwegian Cruise Line Holdings ξεπέρασε τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένη ζημία ανά μετοχή 30 σεντς, μικρότερη από την αναμενόμενη ζημία 41 σεντς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Refinitiv. Τα έσοδά της ανήλθαν σε 1,82 δισ. δολάρια, μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα 1,75 δισ. δολάρια.

General Motors: Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας είδε τη μετοχή του να σκαρφαλώνει σχεδόν 3% στην προαγορά μετά την αναβάθμιση της GM από τη Morgan Stanley σε overweight από equal weight. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 2% σε ετήσια βάση, παρά τα πρόσφατα ισχυρά κέρδη.

Exxon Mobil: Οι μετοχές διολίσθησαν κατά 1,5% μετά την υποβάθμιση του πετρελαϊκού κολοσσού από την Goldman Sachs σε ουδέτερη από αγορά, λέγοντας ότι η πολυετής πορεία του μπορεί να επιβραδυνθεί. Την Παρασκευή, η μετοχή σημείωσε άνοδο 1,3% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είδε κέρδη ρεκόρ πρώτου τριμήνου.

SoFi Technologies: Η SoFi Technologies σημείωσε άλμα 6%, αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία αναχρηματοδότησης φοιτητικών δανείων ανακοίνωσε ζημίες 5 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 460,16 εκατ. δολαρίων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν ζημία ανά μετοχή 7 σεντς για έσοδα 441 εκατ. δολαρίων.

ON Semiconductor: Η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών σημείωσε άνοδο 1,2% εν όψει της ανακοίνωσης των κερδών πρώτου τριμήνου της εταιρείας που θα γίνει τη Δευτέρα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Refinitiv αναμένουν κέρδη 1,09 δολάρια ανά μετοχή σε έσοδα 1,93 δισ. δολαρίων.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Στα χέρια των ρυθμιστικών αρχών η First Republic – Πωλείται στην JP Morgan

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι πρωταγωνιστές του πρώτου 4μήνου 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News