Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 08:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλαξε πάλι γνώμη το Twitter: Τι ισχύει τελικά με το «μπλε τικ»

Άλλαξε πάλι γνώμη το Twitter: Τι ισχύει τελικά με το «μπλε τικ»

Δεν έχει τέλος το δράμα με τα μπλε τικ των πιστοποιημένων λογαριασμών του Twitter. Όταν είδε ότι η απόφασή της να «κόψει» το σήμα από τους πιστοποιημένους λογαριασμούς και να το δίνει μόνο σε όσους πληρώνουν συνδρομή 8 δολαρίων τον μήνα, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, η εταιρεία του Elon Musk έκανε πίσω. Τελικά, διασημότητες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα παίρνουν πίσω το μπλε τικ χωρίς να πληρώσουν τη συνδρομή.

Πολλοί ωστόσο διαμαρτυρήθηκαν, καθώς το μπλε τικ συνοδεύεται από την ένδειξη ότι οι λογαριασμοί αυτοί «έχουν εγγραφεί στο Twitter Blue και έχουν δώσει το κινητό τηλέφωνό τους».

Η υπόθεση των πιστοποιημένων λογαριασμών αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη για τον Musk. Όταν άρχισε να ζητά συνδρομή 8 δολαρίων τον μήνα για το μπλε τικ, το Twitter δεν κατάφερε να πείσει εκείνους που το είχαν προηγουμένως να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λιγότεροι από 500 από τους 400.000 χρήστες που είχαν πιστοποιημένο λογαριασμό προηγουμένως, εγγράφηκαν στο Twitter Blue. Άλλοι τόσοι χρήστες ακύρωσαν τη συνδρομή τους. Τελικά, το Twitter είχε μια καθαρή αύξηση εσόδων μικρότερη από 300 δολαρίων τον μήνα από όλα αυτά, σύμφωνα με τον Guardian.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση γύρισε μπούμερανγκ, καθώς στην πλατφόρμα άρχισε να δημιουργείται ένα κίνημα που καλούσε τους χρήστες να μπλοκάρουν όσους είχαν το μπλε τικ.

Και επιπλέον, αποδείχθηκε ότι κάποιοι λογαριασμοί είχαν το σήμα, χωρίς να έχουν πληρώσει συνδρομή. Την περασμένη Παρασκευή, ο Elon Musk αποκάλυψε ότι τρεις χρήστες είχαν λάβει το σήμα δωρεάν: Πρόκειται για τον Stephen King, τον LeBron James και τον William Shatner. Όμως, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε δραστικά, καθώς σχεδόν όλοι οι διάσημοι χρήστες με περισσότερους από 1 εκατομμύριο followers έλαβαν το μπλε τικ. Εξαίρεση ήταν ο Jack Dorsey, συνιδρυτής του Twitter που πλέον έχει δημιουργήσει μια ανταγωνιστική πλατφόρμα, το Bluesky.

Χρήστες άρχισαν να αρνούνται ότι είχαν πληρώσει για το σήμα, όπως το Massachusetts Institute of Technology, ενώ άλλοι σίγουρα δεν θα μπορούσαν να είχαν πληρώσει: Πρόκειται για λογαριασμούς νεκρών πλέον προσωπικοτήτων, όπως ο ηθοποιός Πολ Paul Walker, ο διάσημος σεφ Anthony Bourdain και ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Jamal Khashoggi.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Twitter: Σύγχυση από λογαριασμούς διασημοτήτων που έχουν πεθάνει

Το δύσκολο 24ωρο του Elon Musk: Γιατί έχασε 13 δισ. δολάρια

Χωρίς το μπλε σήμα επαλήθευσης το Twitter, εκπληρώνοντας την υπόσχεση του Musk

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News