Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 09:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δύσκολο 24ωρο του Elon Musk: Γιατί έχασε 13 δισ. δολάρια

Το δύσκολο 24ωρο του Elon Musk: Γιατί έχασε 13 δισ. δολάρια

Το τελευταίο 24ωρο ήταν τουλάχιστον ταραχώδες για τον Elon Musk.

Η Tesla απογοήτευσε την αγορά με τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρήσει κατά 9,75% την Πέμπτη στα 162,99 δολάρια. Ένας πειραματικός πύραυλος Starship που σχεδιάστηκε από τη SpaceX κατάφερε να εκτοξευτεί στη Μπόκα Τσίκα του Τέξας, μόνο για να εκραγεί περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα, σχηματίζοντας μια πύρινη σφαίρα πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού. Και στο Twitter, όπως υποσχέθηκε ο Musk πριν από εβδομάδες, πολλοί χρήστες έχασαν το μπλε τικ του πιστοποιημένου λογαριασμού τους, επειδή επέλεξαν να μην πληρώσουν 8 δολάρια τον μήνα για το προνόμιο αυτό.

Από όλα αυτά, όμως, η πτώση της μετοχής της Tesla είχε τη μεγαλύτερη επίπτωση στην περιουσία του Musk, η οποία μειώθηκε κατά 12,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση του δισεκατομμυριούχου για φέτος.

Ο 51χρονος Musk είναι CEO της Tesla, της SpaceX και του Twitter και αυτή τη στιγμή ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον Γάλλο μεγιστάνα της πολυτελείας, Bernard Arnault.

Πάντως, από τις αρχές του έτους, έχει δει την περιουσία του να αυξάνεται κατά 26,8 δισ. δολάρια –έπειτα από μια μεγάλη πτώση που σημείωσε πέρυσι- χάρη στην άνοδο της μετοχής της Tesla κατά 32%.

Οσο για τα προβλήματα της SpaceX, ο Musk συνεχάρη τους υπαλλήλους του και είπε ότι είναι αισιόδοξος για την πρόοδο του προγράμματος.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

SpaceX: To Starship εξερράγη, η «Οδύσσεια» του διαστήματος για τον Μασκ συνεχίζεται

Elon Musk: Απειλεί να μηνύσει τη Microsoft για τη χρήση δεδομένων του Twitter

Tesla: Ο Elon Musk θα ρίξει και άλλο τις τιμές για να αυξήσει τις πωλήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News