Business & Finance Δευτέρα 14/11/2022, 09:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Από το πρωί ως το βράδυ»: Ο Elon Musk «σκοτώνεται» στη δουλειά

«Από το πρωί ως το βράδυ»: Ο Elon Musk «σκοτώνεται» στη δουλειά

«Τρέχει» τρεις τεράστιες εταιρείες –την Tesla, την SpaceX και τώρα την Twitter- ενώ έχει ιδρύσει την εταιρεία μεταφορών μέσω τούνελ The Boring Co. και την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Neuralink. Ο Elon Musk έχει πολλά να κάνει.

 «Έχω πάρα πολλή δουλειά μπροστά μου, αυτό είναι σίγουρο», είπε ο Musk σήμερα, απαντώντας σε ερωτήσεις στο B20, ένα επιχειρηματικό συνέδριο που διεξάγεται παράλληλα με τη συνάντηση της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας αυτή την εβδομάδα. «Δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ να δουλέψω, από το πρωί έως το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα».

Ο Musk, που πλέον δηλώνει στο βιογραφικό του «Chief Twit» του Twitter, μίλησε στο συνέδριο μέσω σύνδεσης βίντεο. Η σκοτεινή εικόνα του παραξένεψε, όμως ο ίδιος εξήγησε ότι στο μέρος όπου βρισκόταν είχε γίνει διακοπή ρεύματος. 

«Από το πρωί ως το βράδυ»: Ο Elon Musk «σκοτώνεται» στη δουλειά-1
φωτ.: Reuters/ WILLY KURNIAWAN

Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται αφότου απέλυσε σχεδόν 3.700 άτομα στο Twitter, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη για ορισμένες από αυτές τις απολύσεις. Επίσης, ανακοίνωσε το τέλος της τηλεργασίας στην εταιρεία, καθώς είναι γνωστό ότι και στην Tesla έχει πει στους εργαζόμενους που θέλουν να δουλεύουν από το σπίτι να «προσποιούνται ότι δουλεύουν σε άλλη εταιρεία».

Ο ίδιος, άλλωστε, δίνει πρώτος το παράδειγμα της σκληρής δουλειάς στους υπαλλήλους του, καθώς είναι γνωστό ότι στις πιο δύσκολες εποχές των εταιρειών του, κοιμάται ακόμα και στο πάτωμα του εργοστασίου.

«Πραγματικά δουλεύω όσο περισσότερο θα μπορούσα να δουλέψω… Αυτό δεν είναι κάτι που θα συνιστούσα, ειλικρινά», παραδέχθηκε ο δισεκατομμυριούχος.

 «Το πόσο βασανίζω τον εαυτό μου έχει πάει στο επόμενο επίπεδο, ειλικρινά», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ο καλός και ο κακός Elon: Ένας παλιός του συνεργάτης αποκωδικοποιεί το «φαινόμενο Musk»

Με αφεντικό τον Elon Musk: Δουλειά 84 ώρες/εβδομάδα και ύπνος στο γραφείο

Πώς είναι να δουλεύεις για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News