Business & Finance Πέμπτη 20/04/2023, 22:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς το μπλε σήμα επαλήθευσης το Twitter, εκπληρώνοντας την υπόσχεση του Musk

Χωρίς το μπλε σήμα επαλήθευσης το Twitter, εκπληρώνοντας την υπόσχεση του Musk

Το παραδοσιακό μπλε σήμα επαλήθευσης του Twitter εξαφανίστηκε επίσημα, εκπληρώνοντας μία υπόσχεση που δόθηκε πριν από εβδομάδες από τον νέο ιδιοκτήτη Elon Musk να αφαιρέσει το εικονίδιο που κάποτε προοριζόταν για δημόσια πρόσωπα υπέρ ενός νέου προγράμματος επαλήθευσης επί πληρωμή στο οποίο μπορεί να εγγραφεί ο καθένας.

Αυτό σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι, οι διασημότητες και άλλοι επώνυμοι χρήστες που επιλέγουν να μην πληρώνουν 8 δολάρια το μήνα έχουν χάσει το γνωστό σήμα δίπλα από τα στοιχεία τους στην εφαρμογή. Την Πέμπτη, οι μόνοι χρήστες που εξακολουθούν να έχουν ένα μπλε σήμα επαλήθευσης είναι εκείνοι που πληρώνουν για αυτό.

Η αλλαγή των κανόνων αναμενόταν να προκαλέσει αύξηση των συνδρομών, η οποία, όπως έχει δηλώσει ο Musk, είναι το κλειδί για τη μελλοντική αύξηση των εσόδων της πλατφόρμας. Τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter μειώθηκαν κατά 50% μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, όπως έγραψε στο Twitter τον περασμένο μήνα. 

Αφού ανακοίνωσε αρχικά τα σχέδια για την κατάργηση των παλαιών σημάτων επαλήθευσης, ο Musk αποφάσισε να δώσει σε ορισμένους ήδη επαληθευμένους χρήστες περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν αν θα πληρώσουν για την υπηρεσία. Επί του παρόντος, μόνο περίπου το 1% των χρηστών του εγγράφεται στο πρόγραμμα, που ονομάζεται Twitter Blue. Περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Twitter κάθε μήνα, δήλωσε ο Musk. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News