Business & Finance Τετάρτη 12/04/2023, 09:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter Gone: Το Twitter δεν υπάρχει πια – Τι έγινε

Twitter Gone: Το Twitter δεν υπάρχει πια – Τι έγινε

Η Twitter Inc. έπαψε να υπάρχει ως ανεξάρτητη εταιρεία, καθώς έχει συγχωνευτεί με μια νεοσύστατη εταιρεία-κέλυφος που ονομάζεται X Corp. Η αποκάλυψη δεν μπορεί παρά να πυροδοτεί εικασίες σχετικά με το τι σκοπό έχει ο Elon Musk για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της 4ης Απριλίου που υποβλήθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια στο πλαίσιο μήνυσης από την συντηρητική ακτιβίστρια Laura Loomer κατά της εταιρείας και του πρώην  CEO της, Jack Dorsey, η Twitter Inc. δεν υπάρχει πια, μετά τη συγχώνευση με την X Corp., σημειώνει το Bloomberg.

Η φράση «Twitter Gone» έχει αρχίσει να γίνεται trending στην Ιαπωνία και αλλού.

Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η αλλαγή αυτή για το Twitter. Άλλωστε, η εταιρεία έχει βιώσει σαρωτικές αλλαγές αφότου ο Musk την αγόρασε για 44 δισ. δολάρια πέρυσι.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης είχε πει στο παρελθόν ότι η εξαγορά του Twitter θα επιτάχυνε τη δημιουργία του X, αυτού που ο ίδιος είχε περιγράψει σαν ένα «everything app» («εφαρμογή για τα πάντα»). Χθες, ο Musk ανέβασε ένα tweet που αποτελούνταν μόνο από το γράμμα «X».

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει δηλώσει την επιθυμία του να κάνει το X κάτι παρόμοιο με το WeChat της Κίνας, μια σούπερ-εφαρμογή που ανήκει στην Tencent. Το WeChat χρησιμοποιείται για τα πάντα, από πληρωμές και κρατήσεις εισιτηρίων εκδηλώσεων μέχρι ανταλλαγή μηνυμάτων.

Ο Musk κατέχει επίσης το domain  «X.com», καθώς αυτό ήταν το όνομα της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών που ξεκίνησε στα πρώτα του βήματα, και η οποία τελικά συγχωνεύτηκε με το PayPal.

 «Ο Musk θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μητρική εταιρεία, παρόμοια με την Alphabet, όπου θα έχει όλες τις επιχειρήσεις του», εξηγεί ο Mandeep Singh, αναλυτής του Bloomberg Intelligence. «Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να συνδυάσει το ηλεκτρονικό εμπόριο ή τις πληρωμές στο Twitter, τη στιγμή που μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Alphabet και η Meta πασχίζουν να γίνουν μια εφαρμογή για τα πάντα για τους καταναλωτές».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τι άλλαξε μέχρι σήμερα στο Twitter ο Μασκ;

Ο αργός και επώδυνος θάνατος του Twitter ή πώς να «κάψετε» 44 δισ. δολάρια

Πώς λέγεται το πουλάκι του Twitter και άλλα 9 πράγματα που δεν ξέρατε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News