Business & Finance Τετάρτη 15/02/2023, 14:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τα παιδιά μου είναι προγραμματισμένα από το YouTube»: Το λάθος που μετανιώνει ο Elon Musk

«Τα παιδιά μου είναι προγραμματισμένα από το YouTube»: Το λάθος που μετανιώνει ο Elon Musk

Εκτός από ιδιοκτήτης και CEO του Twitter, ο Elon Musk είναι και πατέρας εννέα παιδιών και όπως φαίνεται, αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με τα social media που συναντούν οι περισσότεροι γονείς.

Όπως είπε μιλώντας στο World Government Summit, δεν έθεσε στα παιδιά του κανόνες για τη χρήση των social  media και τώρα το μετανιώνει.

Όταν ερωτήθηκε για το εάν έχει βάλει κάποιο όριο στις ώρες που μπορούν να περνούν  τα παιδιά του στα social media, ο Musk απάντησε αρνητικά, και πρόσθεσε πως αυτό «ίσως να ήταν ένα λάθος».

«Ανάλογα με το ποιο παιδί είναι, πραγματικά έχουν ‘προγραμματιστεί’ από το Reddit και το YouTube, θα έλεγα», παραδέχθηκε.

Σήμερα, ο δισεκατομμυριούχος θα περιόριζε την πρόσβαση στα social media «λίγο περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν» και «θα πρόσεχε περισσότερο τι βλέπουν», είπε.

Και παρά τα συμφέροντά του στον κλάδο, αναγνώρισε ότι τα παιδιά επηρεάζονται από τον αλγόριθμο των social media. «Σε αυτό το σημείο, ‘προγραμματίζονται’ από κάποιον αλγόριθμο των social media, με τον οποίο μπορεί να συμφωνείς ή να μην συμφωνείς», σημείωσε ο Musk.

Ο δισεκατομμυριούχος CEO του Twitter, της Tesla και της SpaceX έχει πέντε παιδιά με την πρώην σύζυγό του Justine Wilson, δύο με την μουσικό Grimes και δίδυμα με την Shivon Zilis, που είναι στέλεχος στην εταιρεία με τα τσιπ εγκεφάλου Neuralink.

Έχοντας μιλήσει επανειλημμένως για την απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα εάν ο κόσμος δεν κάνει περισσότερα παιδιά, ο Elon Musk είπε προ μηνών στους Financial Times ότι θα ήταν ανοικτός στο να κάνει και άλλα. Όμως, χαρακτήρισε «λίγο περίεργη» την πρόταση ενός φίλου του να κάνει 500 παιδιά.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Και άλλοι κληρονόμοι για τη μεγαλύτερη περιουσία: Ο Elon Musk απέκτησε κρυφά δίδυμα

Εάν είσαι πλούσιος, είσαι κακός: Γιατί η κόρη του Elon Musk δεν θέλει να τον βλέπει

Τζεφ Μπέζος: Γιατί άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με κοφτερά μαχαίρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News