Business & Finance Κυριακή 23/04/2023, 14:32
ΒUSINESS & FINANCE

Twitter: Σύγχυση από λογαριασμούς διασημοτήτων που έχουν πεθάνει

Twitter: Σύγχυση από λογαριασμούς διασημοτήτων που έχουν πεθάνει

Οι χρήστες του Twitter, που είναι ήδη αντιμέτωποι με μια σειρά ψεύτικων λογαριασμών μετά την αφαίρεση των μπλε τικ πιστοποίησης λογαριασμών, διαπιστώνουν ότι προσωπικότητες που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια υποτίθεται ότι διατηρούν επαληθευμένους και επί πληρωμή λογαριασμούς.

Ο κόσμος μπερδεύτηκε όταν είδε το προφίλ του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν και του μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ στο Twitter να έχουν τα μπλε τικ. Ο Μπουρντέν πέθανε το 2018 και ο Μπράιαντ το 2020.

Άλλοι εξοργίστηκαν με την προσθήκη μπλε τικ σε προφίλ ανθρώπων, όπως ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

Ενώ μια εξήγηση που συνοδεύει τα τικ αναφέρει ότι «ο λογαριασμός έχει επαληθευτεί επειδή είναι εγγεγραμμένοι στο Twitter Blue και επαλήθευσαν τον αριθμό τηλεφώνου τους», δεν είναι σαφές ποιος πλήρωσε για την υπηρεσία των 8 δολαρίων τον μήνα, καθώς οι λογαριασμοί τους δεν ήταν ενεργοί για χρόνια.

Οι λογαριασμοί και άλλων διασημοτήτων που έχουν επίσης φύγει από τη ζωή εμφανίζονται και αυτοί με μπλε τικ, όπως ο τραγουδιστής Michael Jackson και ο ηθοποιός Chadwick Boseman, αν και αυτά τα accounts τα διαχειρίζονται ενεργά άλλοι για λογαριασμό τους.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Το δύσκολο 24ωρο του Elon Musk: Γιατί έχασε 13 δισ. δολάρια

Χωρίς το μπλε σήμα επαλήθευσης το Twitter, εκπληρώνοντας την υπόσχεση του Musk

Elon Musk: Απειλεί να μηνύσει τη Microsoft για τη χρήση δεδομένων του Twitter

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS