Business & Finance Τρίτη 7/03/2023, 22:29
ΒUSINESS & FINANCE

Έλον Μασκ: Γιατί πηγαίνει στα γραφεία του Twitter με δύο σωματοφύλακες

Έλον Μασκ: Γιατί πηγαίνει στα γραφεία του Twitter με δύο σωματοφύλακες

Ο Έλον Μασκ συνοδεύεται όταν πηγαίνει στα κεντρικά γραφεία του Twitter από τουλάχιστον δύο σωματοφύλακες που τον ακολουθούν ακόμη και στην τουαλέτα, όπως δήλωσε στο BBC μηχανικός της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο μηχανικός, ο οποίος μίλησε στο BBC υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι οι σωματοφύλακες ήταν «ογκώδεις» και «ψηλοί» και «σαν να έχουν βγει από ταινία του Χόλιγουντ».

Δεν είναι ασυνήθιστο τα στελέχη και οι διευθύνοντες σύμβουλοι να συνοδεύονται από σωματοφύλακες ή οι εταιρείες να ξοδεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά παρέχοντάς τους ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον μηχανικό, η χρήση σωματοφυλάκων από τον Μασκ μέσα στα ίδια τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Ο πατέρας του Μασκ, Έρολ, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι φοβόταν για την ασφάλεια του γιου του, παρόλο που τον προστατεύουν «100 σωματοφύλακες». Ο Μασκ είχε αναβαθμίσει το σύστημα ασφαλείας του Έρολ για το σπίτι του στη Νότια Αφρική με 24ωρη ένοπλη φρουρά, κάμερες και ηλεκτρική περίφραξη, είπε ο Έρολ.

Ο Mαρκ Ζάκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta, έλαβε ετήσιο επίδομα προσωπικής ασφάλειας ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Αυτό καλύπτει το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις βελτιώσεις των κατοικιών του προκειμένου να παραμείνουν ο Ζούκερμπεργκ και η οικογένειά του ασφαλείς.

Τον Μάιο ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter ότι η ιδιοκτησία του Twitter «μάλλον δεν θα αυξήσει το προσδόκιμο ζωής μου». Απαντούσε σε έναν χρήστη του Twitter που είπε ότι ο Μασκ πρέπει να «προσθέσει περισσότερους σωματοφύλακες στην ομάδα του».

Τα στοιχεία για την ασφαλεία του Μασκ ήρθαν στο επίκεντρο το Δεκέμβριο, αφού ο Μασκ είπε ότι ένας «τρελός καταδιώκτης» πήδηξε πάνω σε ένα αυτοκίνητο που μετέφερε τον γιο του στο Λος Άντζελες. Το αστυνομικό τμήμα της Νότιας Πασαντίνα δήλωσε αργότερα ότι πιστεύει ότι ο ύποπτος για την υπόθεση «ήταν μέλος της ομάδας ασφαλείας του Έλον Μασκ».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Άκυρο» στον Έλον Μασκ για δοκιμές τσιπ εγκεφάλου σε ανθρώπους 

Έλον Μασκ: Έχασε ξανά τα «σκήπτρα» του πλουσιότερου ανθρώπου μετά από 48 ώρες 

Ο Έλον Μασκ βρήκε τον διάδοχό του στο Twitter; Ποιος είναι ο Στιβ Ντέιβις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News