Business & Finance Πέμπτη 13/04/2023, 19:39
ΑΓΟΡΕΣ

Twitter: Άνοιγμα σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές μέσω συνεργασίας με το eToro

Twitter: Άνοιγμα σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές μέσω συνεργασίας με το eToro

Το Τwitter θα επιτρέψει στους χρήστες του να έχουν πρόσβαση σε μετοχές, κρυπτονομίσματα και άλλους είδους χρηματοοικονομικό ενεργητικό μέσω συνεργασίας με το eToro, χρηματιστηριακή εταιρεία κοινωνικών συναλλαγών. 

Από την Πέμπτη, μια νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει στην εφαρμογή Twitter. Θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν γραφήματα αγοράς σε μια διευρυμένη γκάμα χρηματοοικονομικών εργαλείων και να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές και άλλα στοιχεία ενεργητικού από το eToro.

Επί του παρόντος, είναι ήδη δυνατή η προβολή δεδομένων συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο από το TradingView σε αμοιβαία κεφάλαια που ακολουθούν την πορεία δεικτών, όπως ο S&P 500 και μετοχές ορισμένων εταιρειών όπως η Tesla. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «cashtags» του Twitter.

Με τη συνεργασία του eToro, το cashtags του Twitter θα επεκταθεί για να καλύπτει πολύ περισσότερα εργαλεία και κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού, δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος του eToro.

Θα μπορεί επίσης ο χρήστης να κάνει κλικ σε ένα κουμπί που λέει “προβολή στο eToro”, το οποίο σας μεταφέρει στον ιστότοπο του eToro και, στη συνέχεια, να αγοράσει και να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στην πλατφόρμα του. Η EToro χρησιμοποιεί το TradingView ως συνεργάτη δεδομένων αγοράς.

Η συνεργασία σηματοδοτεί μια σπάνια και αξιοσημείωτη επιχειρηματική συμφωνία για το Twitter από τότε που ο Έλον Μασκ ανέλαβε τα ηνία ως διευθύνων σύμβουλος μετά την αγορά της πλατφόρμας αντί 44 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Το eToro, που ιδρύθηκε στο Ισραήλ το 2007, είναι μια διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές, κρυπτονομίσματα και αμοιβαία που ακολουθούν δείκτες.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών χαρακτηριστικών του είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στα άτομα που το χρησιμοποιούν να μιμούνται τις στρατηγικές συναλλαγών άλλων χρηστών. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 32 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.

Υπό την ηγεσία Μασκ, το Twitter μείωσε απότομα το προσωπικό του, περικόπτοντας τον αριθμό προσωπικού του από 8.000 σε 1.500, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να φτάσει στην κερδοφορία.

Fintwit

Ο διευθύνων σύμβουλος του eToro, Γιάνι Άσια, δήλωσε ότι το “Fintwit”, ή το οικονομικό twitter, έχει γίνει μια δημοφιλής τάση στην εφαρμογή, την οποία χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι για να βρίσκουν έκτακτη επικαιρότητα και ενημερώσεις για μετοχές και άλλα στοιχεία ενεργητικού. Το Twitter ήταν μια βασική πλατφόρμα που συμμετείχε στην έκρηξη του λιανικού εμπορίου το 2021.

Το Twitter πρόσθεσε δεδομένα τιμολόγησης για το Cashtags τον Δεκέμβριο του 2022. Από την αρχή του 2023, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 420 εκατομμύρια αναζητήσεις για Cashtags, με τον αριθμό των αναζητήσεων να είναι κατά μέσο όρο περίπου 4,7 εκατομμύρια την ημέρα.

Ο Μασκ έχει θέσει ως αποστολή του να μετατρέψει το Twitter σε μια λεγόμενη «σούπερ εφαρμογή». Τέτοιες εφαρμογές τείνουν να προσφέρουν στους χρήστες μια σειρά από υπηρεσίες, όπως ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, τραπεζικές συναλλαγές και ταξίδια.

Η ιδέα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής στην Ανατολική Ασία. Στην Κίνα, ο γίγαντας του Διαδικτύου Tencent προσφέρει πληρωμές μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μασκ άλλαξε το εταιρικό όνομα του Twitter σε X Corp μετά τη συγχώνευση με μια νεοσύστατη εταιρεία με αυτό το όνομα, σύμφωνα με μια δικογραφία, υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία του να μετατρέψει την εταιρεία σε μια σούπερ εφαρμογή.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News