Business & Finance Παρασκευή 20/01/2023, 19:34
BUSINESS & FINANCE

Συνεχίζεται η δίκη για το tweet της Tesla – Αναμένεται να καταθέσει ο Musk

Συνεχίζεται η δίκη για το tweet της Tesla – Αναμένεται να καταθέσει ο Musk

Ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, είναι πιθανό να κληθεί να καταθέσει την Παρασκευή σε δίκη ενόρκων σχετικά με το tweet του το 2018, σύμφωνα με το οποίο είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να ιδιωτικοποιήσει την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία, κάτι που οι μέτοχοι ισχυρίζονται ότι τους κόστισε εκατομμύρια σε ζημίες από συναλλαγές.

Η ομαδική αγωγή που εκδικάζεται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο συνεχίστηκε με τους ενάγοντες να καλούν τον Timothy Fries να καταθέσει για τους λόγους που τον οδήγησαν να επενδύσει σε μετοχές της Tesla και για τις απώλειες που υπέστη, οι οποίες φέρονται να οφείλονται στο tweet του Musk.

Ο Musk αναφέρεται ως ο τρίτος πιθανός μάρτυρας την Παρασκευή, μετά τον Guhan Subramanian, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, ο οποίος αναμένεται να πει στους ενόρκους πώς η συμπεριφορά του Musk το 2018 παρέκκλινε από μια τυπική εξαγορά, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Musk, γνωστός για τις δυναμικές καταθέσεις του, αναμένεται να αναφερθεί στο γιατί επέμεινε ότι είχε την υποστήριξη των Σαουδαράβων επενδυτών για τη συμφωνία, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, και στο αν έκανε εν γνώσει του μια ουσιωδώς παραπλανητική δήλωση με το tweet του.

Η υπόθεση είναι μια σπάνια δίκη ομαδικής αγωγής για κινητές αξίες και οι ενάγοντες έχουν ήδη ξεπεράσει υψηλά νομικά εμπόδια, με τον Αμερικανό δικαστή Έντουαρντ Τσεν να αποφαίνεται πέρυσι ότι το tweet του Musk ήταν αναληθές και απερίσκεπτο.

Ο δικηγόρος των μετόχων Nicholas Porritt είπε στους ενόρκους στην αρχική αγόρευσή του την Τετάρτη ότι ο Musk είπε ψέματα όταν έστειλε το tweet, κοστίζοντας σε επενδυτές όπως ο Glen Littleton, ο κύριος ενάγων.

Ο δικηγόρος του Musk, Alex Spiro, αντέτεινε στην εναρκτήρια αγόρευσή του ότι ο Musk πίστευε ότι είχε χρηματοδότηση από Σαουδάραβες χρηματοδότες και λάμβανε μέτρα για να πραγματοποιήσει τη συμφωνία. Φοβούμενος διαρροές στα μέσα ενημέρωσης, ο Musk προσπάθησε να προστατεύσει τους απλούς μετόχους στέλνοντας το tweet, το οποίο περιείχε «τεχνικές ανακρίβειες», δήλωσε ο Spiro.

Δεν πραγματοποιήθηκε καμία διαδικασία την Πέμπτη.

Ένα εννεαμελές σώμα ενόρκων θα αποφασίσει αν το tweet διόγκωσε τεχνητά την τιμή της μετοχής της Tesla, παίζοντας με την κατάσταση της χρηματοδότησης της συμφωνίας, και αν ναι, κατά πόσο.

Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται νυν και πρώην διευθυντές της Tesla, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Spiro, είχαν αγνά κίνητρα στην αντίδρασή τους στο σχέδιο του Musk.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News