Business & Finance Πέμπτη 19/05/2022, 10:45
BUSINESS & FINANCE

Πώς ο Elon Musk έχασε 12 δισ. δολάρια με δύο tweets

Πώς ο Elon Musk έχασε 12 δισ. δολάρια με δύο tweets

Όλο και περισσότερα χρήματα λόγω του… Twitter φαίνεται πως χάνει ο Ίλον Μασκ: πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να βρει 44 δις. ευρώ για την εξαγορά της πλατφόρμας (με το deal να έχει «παγώσει» προς το παρόν), μερικά tweets του φαίνεται πως του κόστισαν ακριβά.

Καταρχάς, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι η Tesla βρέθηκε εκτός της λίστας ESG του S&P 500. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους δείκτες για τις πολιτικές στα θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).

O Μασκ μετέφερε άμεσα την διαμαρτυρία του στον χώρο του Twitter, όπου αναφέρθηκε στην ειρωνία ότι στην λίστα του δείκτη S&P 500 βρίσκεται ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός Exxon, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ η Tesla βρίσκεται πλέον εκτός.

«Το ESG είναι απάτη. Έχει γίνει όπλο των υποκριτικών μαχητών της κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε ο ίδιος μέσω Twitter. Επίσης, υποστήριξε ότι η S&P έχασε την αξιοπιστία της.

Λίγο αργότερα, το γύρισε στην… πολιτική, προβλέποντας ότι οι πολιτικές επιθέσεις εναντίον του θα κλιμακωθούν δραματικά τους επόμενους μήνες.

Το τελειωτικό χτύπημα ήταν όταν το αφεντικό της Tesla και της SpaceX ανακοίνωσε ότι αλλάζει στρατόπεδο και δεν θα ψηφίζει πια Δημοκρατικούς, αλλά Ρεπουμπλικάνους.

«Έχουν γίνει το κόμμα του διχασμού και του μίσους, επομένως δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίξω και θα ψηφίσω Ρεπουμπλικάνους. Ετοιμαστείτε τώρα για τα βρώμικα κόλπα τους εναντίον μου», έγραψε χαρακτηριστικά.

Γενικότερα, ο Μασκ πέρασε όλο του το βράδυ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τουιτάροντας κυρίως για το θέμα με τον δείκτη ESG.

Όσο τιτίβιζε, η Tesla βυθιζόταν

Όσο ο διευθύνων σύμβουλός της τιτίβιζε, η Tesla βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο για φέτος, με αποτέλεσμα να χάσει 12,3 δισ. δολάρια από την περιουσία του, ενώ το Twitter επέκτεινε περαιτέρω την πτώση του.

Συνολικά, ο Μασκ έχει χάσει 49 δισ. δολάρια από τότε που έκανε την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter τον περασμένο μήνα, καθώς η ευρύτερη αγορά κατέρρευσε και καθώς ορισμένοι επενδυτές στην Tesla ανησυχούσαν για το πώς θα τη χρηματοδοτούσε.

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 209,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ωστόσο, έχει χάσει 60,4 δισ. δολάρια από την περιουσία του φέτος, ακολουθώντας τον Changpeng Zhao της Binance, ο οποίος είναι ο μόνος που προηγείται από τον Ίλον Μασκ στη χασούρα, με απώλειες 81 δισ. δολαρίων. Τρίτος έρχεται ο Τζεφ Μπέζος, με πτώση της περιουσίας του κατά 62 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

«Πήρε πόδι» η Tesla από κορυφαίο δείκτη ESG – Έξαλλος ο Μασκ

Twitter: Το χρέος και όχι οι ψευδείς λογαριασμοί είναι το μεγάλο πρόβλημα του Μασκ

Η ταλαντούχα οικογένεια Musk: Πρωτοσέλιδο με μαγιό στα 74 για τη μητέρα του Μίδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News