Business & Finance Τρίτη 14/03/2023, 13:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

First Republic: Εκτινάσσεται κατά 20% προσπαθώντας να ανακάμψει από το sell-off

First Republic:  Εκτινάσσεται κατά 20% προσπαθώντας να ανακάμψει από το sell-off

Απότομη άνοδο σημειώνει η μετοχή της First Republic στην προσυνεδρίαση της Wall Street σήμερα, καθώς οι ανησυχίες για την κατάσταση της περιφερειακής τράπεζας φαίνεται να αμβλύνονται μετά από το χθεσινό sell off.

Η μετοχή της τράπεζας, που έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, κινείται κατά 20% υψηλότερα στην προσυνεδρίαση της Wall Street. Οι μετοχές άλλων περιφερειακών τραπεζών αυξάνονται επίσης πριν από το καμπανάκι. H PacWest σημειώνει άλμα σχεδόν 30%, η KeyCorp κερδίζει 15% και η Zions Bancorp έχει ανοδική πορεία ύψους 10%.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά την απότομη πτώση των περιφερειακών τραπεζών τη Δευτέρα, ακόμη και όταν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έλαβαν έκτακτα μέτρα για να διασώσουν όλους τους καταθέτες της Silicon Valley Bank που κατέρρευσε. Ο δείκτης περιφερειακών τραπεζών KRE σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τον Μάρτιο του 2020, χάνοντας 12,3%.

Παρά το γεγονός ότι η μετοχή της First Republic έκανε «ελεύθερη πτώση» κατά 61,8% τη Δευτέρα, ο εκτελεστικός πρόεδρος Jim Herbert είπε στο CNBC ότι η τράπεζα δεν βλέπει μεγάλες εκροές και λειτουργεί ως συνήθως. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης την Κυριακή ότι έλαβε πρόσθετη ρευστότητα από την JPMorgan και την Federal Reserve.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Βουλιάζουν οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ – Βουτιά 70% για την First Republic

Κατάρρευση της SVB: Χάθηκαν 465 δισ. δολάρια στον χρηματοοικονομικό κλάδο σε 2 ημέρες

Wall Street: Με πτώση για 5η συνεδρίαση ο Dow – Σε θετικό πρόσημο ο Nasdaq

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News