Business & Finance Τετάρτη 1/03/2023, 20:01
ΒUSINESS & FINANCE

Κίνα: Οι κορυφαίοι όμιλοι λιανικής αναφέρουν αυξημένες πωλήσεις

Κίνα: Οι κορυφαίοι όμιλοι λιανικής αναφέρουν αυξημένες πωλήσεις

Οι κορυφαίες εταιρείες καταναλωτικών και πολυτελών αγαθών του πλανήτη βλέπουν τα προϊόντα τους να έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση στην Κίνα από τότε που το Πεκίνο ήρε τους περιορισμούς κατά του Covid, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ανακάμπτει δυναμικά μετά την πανδημία. 

Οι θετικές προοπτικές από εταιρείες όπως Reckitt Benckiser, Beiersdorf, Moncler και Puma έλαβαν χώρα μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα που εκτινάχθηκε τον Φεβρουάριο στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012.

Ο διευθύνων σύμβουλος του μητρικού ομίλου της Nivea, Beiersdorff, ανέφερε ότι η εταιρεία διακρίνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην Κίνα και στην παγκόσμια αγορά λιανικής και ταξιδίων, χάρη στο άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας. 

«Μετά από έναν ιδιαίτερα ασταθή Ιανουάριο, στη διάρκεια του οποίου η κίνηση εξακολούθησε να είναι επηρεασμένη από την πανδημία, βλέπουμε τώρα για πρώτη φορά ανάκαμψη στις πωλήσεις λιανικής. Η Κίνα επιστρέφει στην ανάπτυξη», ανέφερε. 

Αντίστοιχα, στελέχη της Colgate-Palmolive υπογράμμισαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα ταξίδια στην Κίνα έχουν επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα και ότι αναμένεται σημαντική βελτίωση του επόμενους μήνες. 

«Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα αποδειχθεί πολύ καλύτερο», ανέφερε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Colgate για την περιοχή Ασίας/Ειρηνικού. 

Τα παραπάνω αισιόδοξα σχόλια αντανακλούν αντίστοιχες δηλώσεις που έγιναν από ανώτατα επιχειρηματικά στελέχη κατά τη διάρκεια της περιόδου ανακοινώσεων τριμηνιαίαν αποτελεσμάτων, ειδικά από οίκους πολυτελών ειδών, οι οποίοι στηρίζονται τα μέγιστα στην ισχυρή ανάκαμψη των Κινέζων καταναλωτών. 

Aμερικανικές εταιρείες μεταξύ των οποίων Tapestry και Ralph Lauren «βλέπουν» ότι η ζήτηση έχει αρχίσει να αυξάνεται στην Κίνα. «Περιμένουμε ότι η Κίνα θα επιστρέψει με μεγάλη ανθεκτικότητα στο πρώτο τρίμηνο», αναφέρει η γενική διευθύντρια της Ralph Lauren Jane Nielsen. 

Oι ανθεκτικές πωλήσεις στην Κίνα θα προσφέρουν ανάσα στις εταιρείες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις υψηλότερες τιμές ενέργειας και το υψηλότερο μισθολογικό κόστος, ειδικά στην Ευρώπη, την ώρα που οι αυξανόμενες τιμές τροφίμων, ενέργειας και ενοικίων αναγκάζουν τους καταναλωτές να γίνονται πιο επιλεκτικοί στις αγορές τους. 

Ο αμερικανικός όμιλος λιανικής Walmart, που έχει περίπου 400 καταστήματα στην Κίνα, ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση της κίνησης στα καταστήματά της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη από την ώρα που αποσύρθηκαν τα περιοριστικά μέτρα. 

Η βελτίωση του κλίματος αποτυπώνεται και στις μετοχές λιανεμπορίου. Η μετοχή της Reckitt ενισχύθηκε 3% στο Λονδίνο, ενώ της Moncler κατά 5%, όταν ο ιταλικός όμιλος πολυτελών ειδών ανακοίνωσε πολύ δυναμική έναρξη το 2023. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

ING: Η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει για τους Κινέζους τουρίστες

Η κινεζική Yulong Petrochemical υπογράφει MoU με BP και Chevron για την προμήθεια πετρελαίου

Η ενεργειακή πολιτική της Κίνας ευνοεί την Ευρώπη

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News