Business & Finance Σάββατο 7/01/2023, 10:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Jack Ma: Ο Mr Alibaba παραδίδει τον έλεγχο της Ant Group

Jack Ma: Ο Mr Alibaba παραδίδει τον έλεγχο της Ant Group

Τον έλεγχο της fintech εταιρείας του, της Ant Group, παραδίδει ο Jack Ma, με τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο να αποσύρεται περαιτέρω από την επιχειρηματική του αυτοκρατορία, καθώς το Πεκίνο κινείται για να περιορίσει τη δύναμη και την επιρροή των επιχειρηματιών της τεχνολογίας.

Με τις αλλαγές που γίνονται στη μετοχική δομή της Ant, τα δικαιώματα ψήφου του Ma θα πέσουν στο 6,2%, από το 50,52% προηγουμένως.

Έτσι και αλλιώς, ο ιδρυτής της Alibaba έχει εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό από το 2020, όταν λίγο πριν από την είσοδο της Ant Group στο χρηματιστήριο, επέκρινε σε ομιλία του τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Πολλοί άλλοι ισχυροί και εύποροι επιχειρηματίες παραιτήθηκαν από τους ρόλους τους στις εταιρείες τους και αύξησαν τις δωρεές τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, για να ευθυγραμμιστούν με το όραμα του προέδρου Xi Jinping για «κοινή ευημερία».

Στο ίδιο διάστημα, η Ant έχει επικεντρωθεί στην αναμόρφωση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων για να ικανοποιήσει τις ρυθμιστικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία,  οι 10 κύριοι μέτοχοί της, συμπεριλαμβανομένου του Ma, συμφώνησαν να μην ενεργούν πλέον συντονισμένα κατά την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου τους και να ψηφίζουν μόνο ανεξάρτητα, και επομένως κανένας μέτοχος δεν θα έχει «τον αποκλειστικό ή από κοινού έλεγχο της Ant Group».

Οι αλλαγές γίνονται αφότου οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές απέσυραν την αρχική δημόσια εγγραφή των 37 δισ. δολαρίων που σχεδίαζε η Ant τον Νοέμβριο του 2020 και διέταξαν την εταιρεία να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Αποκαλύφθηκε το καταφύγιο του Mr Alibaba: Πού «κρύβεται» ο Τζακ Μα

Η Κίνα μαθαίνει στους μεγιστάνες της το παιχνίδι της σιωπής

Tο Πεκίνο τιμωρεί διπλά τον Τζακ Μα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News