Business & Finance Δευτέρα 27/02/2023, 15:09
BUSINESS & FINANCE

Η κινεζική Yulong Petrochemical υπογράφει MoU με BP και Chevron για την προμήθεια πετρελαίου

Η Yulong στοχεύει στη δοκιμαστική λειτουργία του νέου διυλιστηρίου στο τέλος του 2023 με την εμπορική λειτουργία του συγκροτήματος να αναμένεται στο τέλος του 2024

Η κινεζική Yulong Petrochemical υπογράφει MoU με BP και Chevron για την προμήθεια πετρελαίου

Η κινεζική Yulong Petrochemical ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε συμφωνίες μνημονίου κατανόησης (MoU) με την BP και τη Chevron για την προμήθεια των 400.000 βαρελιών ημερησίως από το νέο διυλιστήριό της στη βόρεια Κίνα.

Η Yulong Petrochemical, η οποία κατασκευάζει το διυλιστήριο και ένα συγκρότημα παραγωγής αιθυλενίου 1,5 εκατ. τόνων ετησίως στην επαρχία Shandong, στοχεύει να ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία ολόκληρου του συγκροτήματος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος της επαρχίας Shandong σε επενδυτικό φόρουμ στη Σιγκαπούρη.

Εκπρόσωπος της BP στην Κίνα δεν κατέστη δυνατό να σχολιάσει άμεσα τη συμφωνία. Η Chevron αρνήθηκε να σχολιάσει θέματα που αφορούν σε εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Το νέο διυλιστήριο στην κομητεία Longkou της επαρχίας Shandong στοχεύει να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές λειτουργίες στα τέλη του τρέχοντος έτους, δήλωσε στο Reuters στέλεχος της Yulong στο περιθώριο της τελετής υπογραφής στο φόρουμ.

Το έργο της Yulong, ύψους 20 δισ. δολαρίων, θα προστεθεί σε δύο μεγάλα διυλιστήρια και πετροχημικά συγκροτήματα παρόμοιου μεγέθους που ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου έτους, στο τελευταίο κύμα επέκτασης της διύλισης στην Κίνα που επικεντρώνεται σε πετροχημικά προϊόντα και όχι σε καύσιμα μεταφοράς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

E.E.: Βαθιά αναδιάρθρωση ή απλά κάποιες αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας;

Γαλλία: Από την 1η Ιανουαρίου η Γαλλία εξάγει και πάλι ηλεκτρική ενέργεια

Ο αινιγματικός ρόλος της Κίνας έναν χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News