Business & Finance Τετάρτη 1/03/2023, 18:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H ελεγκτική της Revolut εκφράζει αμφιβολίες για τα έσοδα του 2021

H ελεγκτική της Revolut εκφράζει αμφιβολίες για τα έσοδα του 2021

Η ελεγκτική εταιρεία της Revolut, BDO, δήλωσε πως δεν μπορεί να επαληθεύσει τα τρία τέταρτων των εσόδων, συνολικού ύψους 636 εκατ. λιρών που η εταιρεία fintech ανακοίνωσε για το 2021

Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της ανανέωσης των εσωτερικών λογιστικών συστημάτων της Revolut και σε συνέχεια ρυθμιστικού ελέγχου, η BDO σημείωσε πως δεν μπορούσε να εγγυηθεί την υπάρξη εσόδων συνολικού ύψους 477 εκατ. λιρών. 

Η ελεγκτική πρόσθεσε πως τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας δεν ήταν σχεδιασμένα με τρόπο που να μπορεί να ελεγχθούν οι επιχειρηματικές της διαδικασίες σε όλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα να υπάρχει περίπτωση οι πληροφορίες να είναι «ουσιωδώς ανακριβείς». Εκπρόσωπος της BDO αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Revolut αντικατέστησε τα εσωτερικά λογιστικά της συστήματα, αφού αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι ο έλεγχος της εταιρείας για το 2020 ήταν «ανεπαρκής» και ότι «ο κίνδυνος μη εντοπισμένου ουσιώδους σφάλματος ήταν απαράδεκτα υψηλός».

Η Revolut παρουσίασε για πρώτη φορά κέρδη, αλλά και σχεδόν τριπλάσια έσοδα σε σχέση με το 2020, όταν κατέγραψε απώλειες 223 εκατ. λιρών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Revolut: Πρώτο έτος με κέρδη το 2021 – Πού οφείλονται

Revolut: Περαιτέρω άνοιγμα στις ΗΠΑ με δωρεάν συναλλαγές μετοχών 

Revolut: Η μεγαλύτερη fintech στη Βρετανία με αξία 33 δισ. δολαρίων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News