Start Ups Τετάρτη 1/03/2023, 11:06
START UPS

Revolut: Πρώτο έτος με κέρδη το 2021 – Πού οφείλονται

Revolut: Πρώτο έτος με κέρδη το 2021 – Πού οφείλονται

Μία νότα αισιοδοξίας στον κλάδο του διεθνούς fintech, ο οποίος τους τελευταίους μήνες πλήττεται από μαζικές απολύσεις και μεγάλες μειώσεις στις αποτιμήσεις των εταιρειών, προσφέρει η Revolut. Ανακοινώνοντας – με μεγάλη καθυστέρηση – τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά κέρδη, αλλά και σχεδόν τριπλάσια έσοδα σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο έτος.

Ειδικότερα, η εταιρεία με έδρα στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη προ φόρων ύψους 48 εκατ. δολαρίων το 2021 έναντι ζημιών περίπου 266,7 εκατ. δολαρίων το 2020. Τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 768,54 εκατ. δολάρια περίπου, με την εταιρεία να αποδίδει ένα μεγάλο μέρος αυτών στο συνάλλαγμα και όχι στις πληρωμές. Σύμφωνα με τους Financial Times, η κερδοφορία οφείλεται στην «έκρηξη» που έγινε το 2021 στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι συνέχισε να αναπτύσσεται και το 2022, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό. Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα του 2021 καθυστέρησαν λόγω μιας έρευνας ποιότητας από εποπτική αρχή, η οποία εκκρεμούσε.

«Επιτύχαμε το πρώτο πλήρες έτος κερδοφορίας και επιδείξαμε ότι μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της πελατειακής βάσης σε μεγάλη κλίμακα και να αυξήσουμε τα έσοδα κατά μήκος όλων των γραμμών προϊόντων μας», δήλωσε ο CEO της Revolut, Nikolay Storonsky.

Η Revolut μετά από τον τελευταίο χρηματοδοτικό γύρο του 2021, έχει αποτίμηση 33 δισ. δολαρίων και είναι μία από τις μεγαλύτερες startups στην Ευρώπη. Περίπου 27 εκατ. άτομα διεθνώς χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για πληρωμές, συναλλάγματα και άλλου είδους υπηρεσίες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βουτιά στις επενδύσεις σε fintech το 2022 – Γιατί η εικόνα παραμένει θετική

Το μεγάλο λάθος της JP Morgan: H startup που εξαπάτησε τον Ντάιμον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News