Start Ups Τρίτη 21/09/2021, 15:58
START UPS

Revolut: Περαιτέρω άνοιγμα στις ΗΠΑ με δωρεάν συναλλαγές μετοχών 

Revolut: Περαιτέρω άνοιγμα στις ΗΠΑ με δωρεάν συναλλαγές μετοχών 

Να ενισχύσει περισσότερο την παρουσία της στις ΗΠΑ επιδιώκει η Revolut, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιούν συναλλαγές με μετοχές χωρίς χρέωση. 

Βάσει της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα Τρίτη η βρετανική fintech startup, πριν από μήνες εξασφάλισε άδεια για να πραγματοποιεί χρηματιστηριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ και την υπηρεσία αυτή θα τη διαθέσει στους πελάτες της τους επόμενους μήνες. 

Για την πρόθεση αυτή της startup με έδρα το Λονδίνο πρώτη φορά αναφέρθηκε το CNBC. Η υπηρεσία αυτή στις ΗΠΑ, έρχεται να προστεθεί στη μεταφορά χρημάτων και τις υπηρεσίες διαχείρισης λογαριασμού που λάνσαρε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πέρυσι. 

Οι fintech startups έχουν μπει δυναμικά στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και δείχνουν να απειλούν τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σήμερα άλλωστε η εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, Wise, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο την επιλογή να επενδύουν τις καταθέσεις τους στην εφαρμογή της σε μετοχές. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Robinhood κάνει δοκιμές για ένα ψηφιακό πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα, όπως και μεταφορές κρυπτονομισμάτων. 

Η Revolut, είναι μια από τις μεγαλύτερες startups στην Ευρώπη και η δυναμική της στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της έχει αποφέρει τη στήριξη επενδυτών όπως το fund, του ιαπωνικού ομίλου SoftBank, Vision Fund 2 και η Tiger Global Management.

Επί του παρόντος εξυπηρετεί σχεδόν 15 εκατ. πελάτες και 500.000 επιχειρήσεις με τις υπηρεσίες της που περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς, διεθνείς μεταφορές χρημάτων, συναλλαγές με μετοχές και κρυπτονομίσματα, πληρωμές λογαριασμών και εργαλεία διαχείρισης καταθέσεων. 

Στα επόμενα σχέδιά της είναι η είσοδός της στο χρηματιστήριο είτε στο Λονδίνο είτε στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Νικ Στορόνσκι, χωρίς να αποκλείεται η διπλή εγγραφή. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News