Business & Finance Πέμπτη 23/02/2023, 22:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάιμον: Η Fed έχει χάσει ελαφρώς τον έλεγχο του πληθωρισμού

Ντάιμον: Η Fed έχει χάσει ελαφρώς τον έλεγχο του πληθωρισμού

O διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, ανέφερε ότι η μάχη κατά του πληθωρισμού παραμένει σε εξέλιξη για την Φέντεραλ Ριζέρβ, ενόσω η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να παρουσιάζει σημάδια ισχύος. 

«Τρέφω όλο το σεβασμό για τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ, όμως είναι γεγονός ότι έχει χάσει ελαφρώς τον έλεγχο του πληθωρισμού», είπε σε συνέντευξή του στο CNBC. 

Ο Ντάιμον έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, καθώς η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό και να τον οδηγήσει στο στόχο του 2%.

Ωστόσο, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν τίθεται θέμα για ύφεση αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως είπε, τον ενθαρρύνει η αντοχή της αμερικανικής οικονομίας.  

«Η αμερικανική οικονομία τα πάει αρκετά καλά αυτή τη στιγμή. Οι καταναλωτές έχουν αρκετά χρήματα και τα δαπανούν. Και υπάρχει και μεγάλη προσφορά σε θέσεις εργασίας. Υπάρχει όμως και πολύ μεγάλη αβεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά.  

Τα σχόλια αυτά έρχονται ωστόσο σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις που είχε κάνει πέρυσι τον Οκτώβριο. Τότε, είχε πει ότι η αμερικανική οικονομία θα οδηγείτο σε ύφεση σε έξι έως εννέα μήνες. Το Δεκέμβριο είχε πει ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός έχει κάμψει τον καταναλωτικό πλούτο, γεγονός που θα οδηγούσε σε ύφεση στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Περαιτέρω αυξήσεις για την ανάσχεση του πληθωρισμού βλέπει η Fed

Αξιωματούχοι της Fed βλέπουν υψηλότερα επιτόκια –Είναι προσωρινές οι νέες πιέσεις στις τιμές;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News