Business & Finance Παρασκευή 20/01/2023, 12:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μαχαίρι» και στην Google: Κόβει 12.000 θέσεις εργασίας

«Μαχαίρι» και στην Google: Κόβει 12.000 θέσεις εργασίας

Στην περικοπή 12.000 θέσεων, ή του 6% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, θα προχωρήσει η μητρική της Google, Alphabet, καθώς γίνεται η επόμενη εταιρεία τεχνολογίας που οπισθοχωρεί, έπειτα από την υψηλή ανάπτυξη και τις αθρόες προσλήψεις των περασμένων ετών.

Οι απολύσεις θα γίνουν σε όλα τα τμήματα της εταιρείας και σε όλο τον κόσμο, όπως είπε ο CEO, Sundar Pichai, σε email του προς τους εργαζομένους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει «την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ».

Οι γίγαντες της τεχνολογίας περιορίζουν τις δραστηριότητές τους, με φόντο την αδύναμη παγκόσμια οικονομία και την εκτίναξη του πληθωρισμού. Meta Platforms, Twitter και Amazon έχουν ήδη ανακοινώσει απολύσεις.

Η Google ήταν μία από τις εταιρείες που απέφευγε τέτοιες δραστικές κινήσεις έως τώρα, λόγω των ισχυρών επιδόσεων της αναζήτησης. Όμως, η επιχείρηση αντιμετωπίζει την επιβράδυνση της ψηφιακής διαφήμισης, ενώ στο κομμάτι του cloud, παραμένει πίσω από τις Amazon και Microsoft.  

Τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 27%, στα 13,9 δισ. δολάρια, ενώ πλέον, οι επενδυτές την πιέζουν να υιοθετήσει πιο επιθετική στρατηγική για τη μείωση των εξόδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Challenger, Gray & Christmas, στον τεχνολογικό κλάδο πραγματοποιήθηκαν το 2022 περίπου 97.171 απολύσεις, δηλαδή 649% περισσότερες από το 2021.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Microsoft: Απολύει 10.000 εργαζομένους

Τσουνάμι απολύσεων στην τεχνολογία – Κλείνει τρεις αποθήκες στη Βρετανία η Amazon

Apple: Γιατί η αμοιβή του Tim Cook μειώθηκε κατά 40%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News