Business & Finance Τετάρτη 18/01/2023, 17:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Απολύει 10.000 εργαζομένους

Microsoft: Απολύει 10.000 εργαζομένους

Συνολικά 10.000 εργαζομένους ανακοίνωσε πως θα απολύσει μέχρι τις 31 Μαρτίου η Microsoft, η οποία συγκαταλέγεται στη μεγάλη πλέον ομάδα τεχνολογικών επιχειρήσεων που περικόπτουν προσωπικό ενόψει χαμηλότερης εταιρικής ανάπτυξης φέτος. 

Πρόκειται για το 5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Microsoft, ενώ τον περασμένο χρόνο η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει ήδη δύο γύρους απολύσεων, έναν τον Ιούλιο (σχεδόν το 1% των εργαζομένων) και έναν τον Οκτώβριο, όταν απέλυσε 1.000 υπαλλήλους.

Τον τελευταίο χρόνο, η άνοδος των τιμών υποχρέωσε τις εταιρείες να επανεξετάσουν τα έξοδά τους σε τεχνολογικές λύσεις. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών επιβαρύνθηκαν σημαντικά, οι οποίες επί χρόνια – και ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας – υπεραπέδιδαν. 

«Όσο βλέπαμε τους πελάτες να επιταχύνουν τις δαπάνες τους στην τεχνολογία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τόσο τους βλέπουμε τώρα να βελτιστοποιούν τα έξοδά τους για να κάνουν περισσότερα πράγματα με χαμηλότερο κόστος», δήλωσε στη σχετική ανακοίνωση ο CEO της Microsoft Σάτια Ναντέλα. «Επίσης, βλέπουμε οργανισμούς σε κάθε βιομηχανία και περιοχή να κινούνται επιφυλακτικά, καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου είναι σε ύφεση και άλλα μέρη αναμένουν ύφεση».

Ο ίδιος δήλωσε όμως «είμαι σίγουρος ότι η Microsoft θα βγει από αυτό ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Τσουνάμι απολύσεων στην τεχνολογία – Κλείνει τρεις αποθήκες στη Βρετανία η Amazon

Big Tech: Προσοχή στις απολύσεις, μπορεί να «θυσιάσουν» τη μελλοντική ανάπτυξη

Οι απολύσεις στην τεχνολογία μπορεί να μην είναι κακός οιωνός για την αμερικανική οικονομία στο σύνολό της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News