Business & Finance Σάββατο 22/10/2022, 16:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Τα «spam» e-mails και η μήνυση των Ρεπουμπλικανών

Google: Τα «spam» e-mails και η μήνυση των Ρεπουμπλικανών

Μήνυση κατά της Google κατέθεσε χθες Παρασκευή η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών (RNC) των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλει η εταιρεία τα κατευθύνει στους φακέλους ανεπιθύμητων μηνυμάτων των χρηστών (spam) .

Στη μήνυση που κατατέθηκε στην Ανατολική Περιφέρεια της Καλιφόρνια, η επιτροπή αναφέρει ότι η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία «επιβάλλει διακρίσεις» εις βάρος της «καταπνίγοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λόγω των πολιτικών δεσμών και των απόψεων της RNC».

«Η Google έχει μεταβιβάσει εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της RNC μαζικά στους φακέλους ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε πιθανούς χορηγούς και υποστηρικτές, κατά τη διάρκεια κρίσιμων περιόδων για τη συγκέντρωση χρημάτων για τις εκλογές και την οικοδόμηση εκλογικής βάσης», υπογραμμίζεται στην αγωγή.

Τα φίλτρα της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στις υπηρεσίες email συνήθως εξαλείφουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα «spam» και τα κατευθύνουν σε ξεχωριστό φάκελο.

Η RNC αναφέρει ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια ενός μήνα, σχεδόν όλα τα email της καταλήγουν στα εισερχόμενα των χρηστών, όμως στο τέλος του μήνα, που είναι μια σημαντική περίοδος για συγκέντρωση χρημάτων, σχεδόν όλα τα email της καταλήγουν στους φακέλους ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

«Ένα κρίσιμο και ύποπτο σημείο είναι ότι αυτή η περίοδος στο τέλος του μήνα ιστορικά είναι η περίοδος που η συγκέντρωση κεφαλαίων για την RNC είναι η πιο επιτυχημένη», σημειώνεται στη μήνυση, όπου προστίθεται ότι δεν έχει σημασία αν το email αφορά δωρεές, ψηφοφορία ή ενημέρωση της εκλογικής βάσης.

Σύμφωνα με την επιτροπή και παρά τις καλύτερες προσπάθειές της να συνεργαστεί με τη Google για περίπου 10 μήνες, η διάκριση αυτή συνεχίζει να υφίσταται.

Όπως τονίζει, το γεγονός ότι τόσο μεγάλο μέρος της αλληλογραφίας της καταλήγει στους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, της έχει κοστίσει έσοδα και θα της κοστίσει περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές.

Από καιρό οι Ρεπουμπλικανοί κατηγορούν τις Big Tech ότι κάνουν διακρίσεις εις βάρος των συντηρητικών απόψεων και καταστέλλουν την ελευθερία του λόγου, κάτι όμως το οποίο οι τεχνολογικές εταιρείες το αρνούνται κατηγορηματικά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Google: Ξανά στο στόχαστρο της Ευρώπης η μηχανή αναζήτησής της

Η αλήθεια για το Incognito Mode της Google – Πόσο κρυφό είναι τελικά;

Πώς θα ηρεμήσετε από το gmail: Το τρικ για καλύτερη διαχείριση του inbox

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News