Business & Finance Σάββατο 20/11/2021, 09:55
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Κανένας νέος φόρος το 2022 – Περιθώριο για πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκατ.

Χρ. Σταϊκούρας: Κανένας νέος φόρος το 2022 – Περιθώριο για πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκατ.

Ο νέος προϋπολογισμός δεν θα έχει κανένα καινούριο φόρο, αντίθετα έχει πρόσθετες μειώσεις φόρων για το 2022, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει ένα μικρό δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ, παράλληλα με την ήδη υφιστάμενη μείωση κατά 22%.

Η πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, επισήμανε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιοι και πόσοι φορολογούμενοι θα ωφεληθούν από την εν λόγω μείωση, κάτι που αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό απάντησε πως θα υπάρξει δεύτερη αύξησή του το 2022 καθώς πλέον υπάρχουν στην ελληνική οικονομία τα δεδομένα που το επιτρέπουν.

«Το πόση θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από τη διαβούλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους φορείς από το υπουργείο Εργασίας, την εισήγηση που θα κάνουν εκείνοι στο υπουργό Οικονομικών και Εργασίας και την εισήγηγη που θα κάνει ο υπουργός Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο» σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη:

Προϋπολογισμός 2022: Σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων στα 50 δισ. ευρώ

Προϋπολογισμός: Πώς θα γίνει η «ολική επαναφορά» της οικονομίας το 2022

Προϋπολογισμός: Σωρευτική ανάπτυξη 11,7% το 2021-2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News