Business & Finance Τρίτη 7/06/2022, 15:59
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank Equities: Buy για τρεις συστημικές τράπεζες – Οι νέες τιμές στόχοι 

Eurobank Equities: Buy για τρεις συστημικές τράπεζες – Οι νέες τιμές στόχοι 

Αισιόδοξη για την πορεία των μετοχών των τριών συστημικών τραπεζών Εθνική, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζεται η Eurobank, μετά τη δημοσίευση των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τους για το α΄ τρίμηνο του 2022.

Για τις μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς διατηρεί τη σύσταση αγοράς, ενώ αναβαθμίζει από «hold» σε «buy» τη μετοχή της Alpha Bank. 

Η Eurobank αναβαθμίζει και τις τιμές στόχους για το διάστημα 2022/24, αναμένοντας η μετοχή Εθνικής να φθάσει από τα 3,68 ευρώ τιμή κλεισίματος χθες Δευτέρα στα 4,50%.

Για την Alpha Bank εκτιμάει ότι η μετοχή από το 0,99 του ευρώ θα διαμορφωθεί στο 1,42 ευρώ και αυτή της Τράπεζας Πειραιώς στο 1,80 ευρώ από 1,19 ευρώ χθες. 

Όπως αναφέρει στην ανάλυσή της η Eurobank, διατηρεί μια θετική στάση αναφορικά με την εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών στον τραπεζικό κλάδο.

Την αισιοδοξία αυτή τη στηρίζει σε ένα αρκετά θετικό μακροοικονομικό πλαίσιο, στην καλύτερη εικόνα των ισολογισμών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα επιτρέψουν οι τράπεζες να εστιάσουν στη δημιουργία κερδών.

Θετική επίσης για τις τράπεζες είναι η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων και η στρατηγική στροφή σε δραστηριότητες που αποφέρουν κέρδη από τις χρεώσεις γι αυτές.

«Αναφορικά με την απόδοση της αγοράς, πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι το ασταθές και επισφαλές εξωτερικό περιβάλλον, και ως εκ τούτου διατηρούμε μια προσεκτική στάση από τακτικής σκοπιάς, αν και βλέπουμε αξιοπρεπή ανοδική πορεία μεσοπρόθεσμα. Δεδομένων των προοπτικών κερδοφορίας, βρίσκουμε την αποτίμηση των ελληνικών τραπεζών (0,5x 2022e P/TBV) αρκετά ελκυστική», αναφέρεται στην ανάλυση της Eurobank. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News