ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Bank: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Επιστροφή στα προ Covid επίπεδα

Στο 1,36 ευρώ

Alpha Bank: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Επιστροφή στα προ Covid επίπεδα

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών ενισχύεται η μετοχή της Alpha Bank, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το 2022. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 1,5 ώρα πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, η τραπεζική μετοχή αυξάνεται κατά 3,05% και καθορίζεται στο 1,36 ευρώ. 

Alpha Bank: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Επιστροφή στα προ Covid επίπεδα-1

Πρόκειται για ένα επίπεδο, το οποίο έχει να παρατηρηθεί από τις αρχές Μαρτίου του 2020, δείγμα της συνεχιζόμενης ανάκαμψης των τραπεζών στο χρηματιστηριακό ταμπλό. 

Από τις αρχές του έτους, άλλωστε, η μετοχή της Alpha Bank έχει καταγράψει άλμα 23,5% (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση), υπεραποδίδοντας αισθητά τόσο έναντι του Γενικού Δείκτη (5%) όσο και έναντι του τραπεζικού δείκτη (18%). 

Είναι σαφές ότι το περιβάλλον των εγχώριων τραπεζών ευνοείται σημαντικά από την τρέχουσα συγκυρία (κόντρα στη διεθνή τάση για διόρθωση), στην οποία ξεχωρίζει η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η εισροή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Δύο παράγοντες, οι οποίοι προμηνύουν την επιστροφή του κλάδου στη βιώσιμη κερδοφορία και γιατί όχι, στην επανεκκίνηση της διαδικασίας διανομής μερισμάτων. 

Alpha Bank: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Επιστροφή στα προ Covid επίπεδα-2

Διαβάστε επίσης:

Πειραιώς: Και επίσημα το deal για την πώληση της Pollfish στους Αμερικανούς

Τράπεζες: Τι είπαν οι διοικήσεις σε συνέδριο της JP Morgan

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News