Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 18:28
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα deal στις μεταφορές – Η Foodlink απέκτησε το 55% στις Γενικές Μεταφορές

Έναντι τιμήματος 1,9 εκατ. ευρώ

Νέα deal στις μεταφορές – Η Foodlink απέκτησε το 55% στις Γενικές Μεταφορές

Το πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία Γενικές Μεταφορές Αθηναϊκή Α.Ε., απέκτησε η Foodlink ΑΕΒΕ, η οποία πλέον διαθέτει το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της μεταφορικής εταιρείας. 

Η απόκτηση του 55% ολοκληρώθηκε την 10η Νοεμβρίου, με την εξαγορά ποσοστού 23,57%, καθώς τον Σεπτέμβριο είχε προηγηθεί η αύξηση του μεριδίου μετοχών στο 31,43%. 

Το συνολικό αντίτιμο ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,46 εκατ. ευρώ αφορά την εξαγορά των μετοχών και τα 450.000 ευρώ αφορούν την εισφορά συμμετοχής στην Αύξηση του ετοχικού Κεφαλαίου της Γενικές Μεταφορές. 

Η χρηματοδότηση του καταβληθέντος τιμήματος πραγματοποιήθηκε από τα ίδια κεφάλαια της Foodlink. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενικές Μεταφορές δραστηριοποιείται στον χώρο των εθνικών μεταφορών από το 1969. Με υποκαταστήματα στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων, προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών μεταφορών και logistics, με ισχυρή παρουσία στα logistics ένδυσης και υπόδησης. 

Η εταιρεία διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, τα τρία μέλη του οποίου προτάθηκαν από την Foodlink. 

Ο Όμιλος Foodlink, από την πλευρά του, δραστηριοποιείται στους κλάδους των μεταφορών και logistics, διαθέτοντας συνολικά 11 κέντρα διανομής στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. 

Η παρουσία του Ομίλου εκτείνεται και στην Κύπρο με πέντε κέντρα διανομής, ενώ δίκτυο διεθνών μεταφορών διαθέτει και σε Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ιταλία. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wolt: Την εξαγόρασε η αμερικανική DoorDash αντί 7 δισ. ευρώ

Qualco: Εξαγόρασε δύο εταιρείες fintech

Στην Pet City μπήκε η BC Partners

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News