Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 11:58
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Qualco: Εξαγόρασε δύο εταιρείες fintech

Qualco: Εξαγόρασε δύο εταιρείες  fintech

Στην εξαγορά δύο θυγατρικών της Neurosoft προχώρησε η Qualco.

Συγκεκριμένα, η Qualco εξαγόρασε το 100% των μετοχών της TensorFin Single Member SA, καθώς και τo 100% της Daedalus Technologies FZE, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του Supply Chain Finance και παρέχουν ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις, συνδυάζοντας την παραγωγή εξειδικευμένου λογισμικού με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και καλύπτοντας όλα τα διαμορφωμένα μοντέλα χρηματοδότησης τιμολογίων και εισπρακτέων από τράπεζες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Οι εν λόγω εταιρείες δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μέση Ανατολή, Ασία και Βόρεια Αφρική, και προέκυψαν έπειτα από την απόσχιση του εμπορικού τομέα ‘Fintech & Analytics’ της εταιρείας Neurosoft.

Η Qualco θα ενσωματώσει στον τεχνολογικό της κλάδο το σύνολο των  εμπορικών και λειτουργικών δομών του παραπάνω τομέα.   

Συγκεκριμένα, η Qualco θα έχει πλέον στην φαρέτρα της την πλατφόρμα ‘Proxima+’,  αποτελούμενη από τα modules Proxima Backoffice, Tesla Radius, Ergodicity και self-on boarding, καθώς και την πλατφόρμα Confirm η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Open Blockchain (Hyperledger fabric). Συνδυαστικά οι δύο πλατφόρμες καλύπτουν πλήρως τον χώρο του Supply Chain Finance, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. 

«Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο χρηματοπιστωτικό τοπίο όπου η ανάγκη για ρευστότητα είναι συντριπτική, οι επιχειρήσεις ζητούν καινοτόμες τεχνολογικές δυνατότητες», δήλωσε ο Σπύρος Ρέτζεκας, Managing Director της Qualco. «Προσθέτοντας τις πλατφόρμες Proxima+ και Confirm στο χαρτοφυλάκιό μας, παρέχουμε πλέον στους πελάτες μας διεθνώς, ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο χώρο του credit management, που βασίζονται σε leading προϊόντα με ισχυρό τεχνολογικό υπόβαθρο και βαθιά γνώση του Business που συνδυάζονται με δυνατότητες AI και Αdvanced Αnalytics».

«Η ολοκλήρωση της σημερινής συμφωνίας αποτελεί επιστέγασμα της προσήλωσης των δύο εταιριών σε ένα κοινό στόχο, αυτόν της επιχειρηματικής αριστείας με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη, του εργαζόμενου και του μετόχου. Είμαστε βέβαιοι ότι το Fintech Business Unit, που αποτελούσε μέρος του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Neurosoft για πάνω 20 χρόνια, όχι μόνο θα εναρμονιστεί πλήρως και αποτελεσματικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της Qualco αλλά θα ολοκληρώσει τις προσφερόμενες λύσεις της και θα συμβάλει στην συνεκτικότητα των τεχνολογικών καινοτομιών προς τους πελάτες. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην νέα αυτή αρχή!» δήλωσε ο Νώντας Πασχαλίδης, CEO της Neurosoft. 

«Είμαι βέβαιος ότι το σημερινό επιχειρηματικό ορόσημο θα είναι καθοριστικό για την εξελικτική πορεία της Tensorfin και θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλα τα συνεργαζόμενα μέρη. Οι έμπειροι και υψηλά καταρτισμένοι μηχανικοί λογισμικού της Tensorfin διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον κλάδο του Supply Chain Finance και βαθιά γνώση των διαδικασιών και των συστημάτων Factoring, εποπτεύουν 25 εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 3 ηπείρους και εφαρμόζουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές προσεγγίσεις. Η ενσωμάτωση της ομάδας στο ώριμο πλαίσιο λειτουργίας της Qualco είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την στρατηγική και την δυναμική των δύο μερών και είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε μια αγαστή και γόνιμη συνένωση δυνάμεων», δήλωσε ο Νικόλαος Βασιλονικολιδάκης, CEO της Tensorfin.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News