Business & Finance Παρασκευή 24/09/2021, 18:22
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Foodlink: Αύξησε το ποσοστό συμμετοχής στη «Γενικές Μεταφορές – Αθηναϊκή»

Foodlink: Αύξησε το ποσοστό συμμετοχής στη «Γενικές Μεταφορές – Αθηναϊκή»

Την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στη «Γενικές Μεταφορές – Αθηναϊκή», ανακοίνωσε η Foodlink. 

Ειδικότερα μετά τη τελευταία συναλλαγή, το ποσοστό της Foodlink ανέρχεται στο 31,43%. 

Σημειώνεται ότι η «Γενικές Μεταφορές – Αθηναϊκή» προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, μέτα από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου. Την ΑΜΚ κάλυψε εξ ολοκλήρου η Foodlink κι έτσι προέκυψε το νέο ποσοστό συμμετοχής της. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Η Εταιρεία “ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ”, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας “ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 20% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Μεταξύ των θεμάτων αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών με σκοπό την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η έκδοση 1.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας δέκα (10,00) ευρώ και τιμής έκδοσης τετρακοσίων πενήντα (450,00) ευρώ. Συνεπώς το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατόπιν της αύξησης, ανέρχεται σε εβδομήντα χιλιάδες (70.000,00) ευρώ, διαιρεμένο σε 7.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας δέκα (10) ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων ανέρχεται σε τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες (450.000,00) ευρώ.

Λόγω παραίτησης του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ετέρου μετόχου, αποφασίστηκε η ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. να καλύψει η ίδια το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε. να ανέρχεται σε ποσοστό 31,43%, κατέχοντας 2.200 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News