Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 18:16
BUSINESS & FINANCE

Foodlink: Αποκτά το 20% των Γενικών Μεταφορών – Αθηναϊκή Α.Ε.

Το αντίτιμο του deal

Foodlink: Αποκτά το 20% των Γενικών Μεταφορών – Αθηναϊκή Α.Ε.

Το 20% της εταιρείας Γενικές Μεταφορές – Αθηναϊκή Α.Ε. απέκτησε η Foodlink, η οποία αποφάσισε να διεισδύσει έτι περισσότερο στον πολλά υποσχόμενο κλάδο των logistics.

Το deal ήταν αξίας 300.000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση του ποσού να πραγματοποιείται από ίδια κεφάλαια της εισηγμένης.

Η εν λόγω επιχειρηματική εξέλιξη, σύμφωνα με την Foodlink, στοχεύει τόσο στην αξιοποίηση του επαρχιακού δικτύου της Αθηναϊκής Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Λάρισα, Γιάννενα και Ρόδο για υπηρεσίες B2B & B2C, όσο και στην ισχυρή παρουσία της εταιρείας στα Logistics Ένδυσης και Υπόδησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Foodlink παρέχει υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν το σύνολο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Από την πλευρά της, η Γενικές Μεταφορές – Αθηναϊκή Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο των εθνικών μεταφορών από το 1969, διαθέτοντας υποκαταστήματα στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων και ανταποκριτών.

Οι δύο πλευρές συνεργάζονται ήδη, δεδομένου ότι η Foodlink εγκατέστησε το ρομποτικό σύστημα SORTING, στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Α.Ε, στην περιοχή του Ασπροπύργου.

H ανακοίνωση της εισηγμένης

Η Εταιρεία «ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ» σε συνέχεια της από 02/07/2021 ανακοίνωσης με θέμα τις διερευνητικές επαφές για απόκτηση ποσοστού συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, ότι την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 απέκτησε ποσοστό 20% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έναντι τιμήματος € 300.000,00. Η χρηματοδότηση του καταβληθέντος τιμήματος έγινε από τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας. Με την κίνηση αυτή η ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. στοχεύει τόσο στην αξιοποίηση του επαρχιακού δικτύου της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Α.Ε., που δραστηριοποιείται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Λάρισα, Γιάννενα και Ρόδο για υπηρεσίες B2B & B2C, όσο και στην ισχυρή παρουσία της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Α.Ε. στα Logistics Ένδυσης και Υπόδησης.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News