Business & Finance Πέμπτη 9/09/2021, 18:51
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 30% της Telekom Romania Mobile Communications

ΟΤΕ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 30% της Telekom Romania Mobile Communications

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 30% της Telekom Romania Mobile Communications από τον ΟΤΕ, από την Telekom Romania, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 58,9 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Με την απόκτηση του ποσοστού αυτού ο ΟΤΕ πλέον κατέχει κατά σχεδόν 100% την εταιρεία.

Επισημαίνεται ότι η εξαγορά αυτή ήταν προϋπόθεση ούτως ώστε να πουλήσει με τη σειρά του ο ΟΤΕ το 54% των μετοχών της Telekom Romania Communications, στην Orange Romania.

Αναλυτικότερα:

«Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (“ΟΤΕ”), σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών του, την 28η και 30ή Ιουλίου 2021, αναφορικά με την πρόθεση του να αποκτήσει το 30% της Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM) από την Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”), ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κανονιστική έγκριση της πώλησης στην Orange Romania του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην TKR, ανακοινώνει ότι, στις 09 Σεπτεμβρίου 2021, ολοκλήρωσε την εξαγορά του ποσοστού αυτού. Συνεπώς, ο ΟΤΕ ελέγχει τώρα σχεδόν το 100% της TKRM. Το τελικό τίμημα, αντανακλώντας την μετοχική αξία, ανήλθε στα €58.9 εκατ.».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News